Közel hatezer új növény kerül Kanizsa utcáira, tereire, parkjaiba

A zalakarosi székhelyű Szabadics Zrt. két kanizsai nagyprojektben is érdekelt. Jelenleg ők végzik a Nagykanizsa Zöld Város projekten belül az Eötvös tér mintegy 7 ezer négyzetméternyi zöldfelületének környezetrendezését, a Deák téren is feladatot kapott és vállalt a cég.

A Közbeszerzési Értesítő információi nyomán a Magyar Építők azt írta, a Szabadics Zrt. összesen mintegy nettó 809 millió forintos beruházással fejleszti a dél-zalai város utcáit, tereit és parkjait.

(A nagykanizsai Eötvös tér déli oldalán hétfőn kezdődött meg a munka. Fotó: S. Varga György)

A Zöld Város – Zöld Nagykanizsa projekt keretein belül Szabadicsék a kanizsai Eötvös téren a környezetrendezés során mintegy 3740 új növényt telepítenek, a Deák térnél 2 ezer négyzetméternyi zöldterület újjáélesztésére kerül sor, itt 1495 növény kerül telepítésre.

Emellett a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.-nek lehetősége van még elvégeztetni a céggel a Széchenyi tér zöldfelületének rehabilitációját is az opció alapján. Itt több mint 2600 négyzetméternyi zöldterületről van szó, az alprojekt részeként pedig 633 új növényt telepítenének. Továbbá közterület-rendezést, térburkolat-lerakást és több másik feladatot is elvégezhetnek – számol be a Magyar Építők.

A cikkből az is kiderül, hogy az idén 30 éves Szabadics Zrt. 2020-ban Nagykanizsára teszi át székhelyét.

Mától lezárják az Eötvös tér déli oldalát

„Indulnak a munkálatok a „Zöld város – Zöld Nagykanizsa” projektben! December 9-én (hétfőn) elkezdődnek a „Zöld Város – Zöld Nagykanizsa” című projekt munkálatai, amelyek várhatóan jövő nyáron zárulnak. Elsőként az Eötvös tér rehabilitációja indul el. A tér déli oldala teljes egészében lezárásra kerül, megközelíteni csak gyalogosan lehet.