Köszöntötték a zalai Sztárokat

Ünnepség keretében köszöntötték április 2-án, Zalaegerszegen, a Kamarák Házában a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Zala Megyei Önkormányzat és a megye két Szakképzési Centruma vezetői a 12. alkalommal meghirdetett SzakmaSztár verseny szép sikereket elért zalai versenyzőit.

(A fotón balról jobbra: Markán Zoltán (gépi forgácsoló, 3. helyezés), Harmath Benjámin (kárpitos, 3.), Bálint Levente (faipari technikus, 2.), Hoffmann Ágnes (kozmetikus, 2.), Vajda Tamás (erősáramú technikus, 3.), Németh Viktória (fodrász, 2.), Hetesi Levente (karosszéria lakatos, 2.), Németh Martin (festő, 6.)

Összesen 232 versenyző, köztük nyolc zalai diák jutott be a SzakmaSztár verseny idei, március közepén, Budapesten megrendezett háromnapos döntőjébe. A zalai versenyzők négy második, három harmadik és egy hatodik helyezést értek el. Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ünnepi beszédében a komplex emberi tudás fontosságáról szólva kiemelte, hogy a szakmát magas szinten művelő szakemberekre mindig is szükség lesz.

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke szerint vissza kell adni a fizikai munka becsületét, ehhez minél több, a jelenlévőkhöz hasonló példamutató diákokra és természetesen az ő tudásukat megalapozó oktatókra van szükség. Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja pedig kiemelte, hogy a szakképzés ma már nem zsákutca, a diplomaszerzés a szakképzésből is lehetséges, sőt a kormányzat tervei között speciális könnyítések is szerepelnek.

Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja pohárköszöntőjében a példamutatást emelte ki, és reményét fejezte ki, hogy a szakmájuk gyakorlása során is hasonló sikerek érnek el az idei évben is kimagasló eredményt elérő zalai versenyzők. A diákok és felkészítő tanáraik, oktatóik oklevelet kaptak és tárgyjutalomban részesültek.
(Forrás:
Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara)