Köszönet Napja: Civilek munkáját ismerték el Nagykanizsán

December 15-én (szerdán), 15. alkalommal szervezte meg a Nagykanizsai Civil Kerekasztal a Térségi társadalmi felelősségvállalási konferenciáját és kísérő rendezvényét a Köszönet Napját a Halis István Városi Könyvtárban. A civil ünnepnek a társadalmi felelősségvállalás adott keretet, előadások hangzottak el témában, majd díjak kerültek átadásra a szektor kiemelkedően teljesítő tagja számára.

A rendezvényt Lengyák István a kerekasztal soros elnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy: „Ma azokat a polgártársainkat és közösségeinket ünnepeljük, akik civil keretek között végzik a közjó javára felbecsülhetetlen, példamutató, köszönést érdemlő, jótékony tevékenységüket”. Őt Balogh László Nagykanizsa MJV polgármestere követett, aki a következőket mondta: „Emberi együttélésünk, civilizációnk piramisának csúcsán azok a példaemberek, akik önzetlenül segítik saját közösségüket, akik feladatot vállalnak, áldozatot hoznak, hogy gazdagítsák környezetüket. Ezért fontos emberi feladatunk, hogy kifejezzük köszönetünket mindazoknak az önkénteseknek, közösségeknek, szponzoroknak és mecénásoknak, akik e szellemben tesznek a társadalomért, akik sokat tesznek embertársaikért”.

A szokásos évértékelőt Budavölgyi Kálmán ügyvezető elnök tartotta. Előadásában kiemelte, hogy: „Amikor vezető társaimmal készültünk a rendezvényre, arra gondoltunk, hogy az idei évben olyan személyeket, szervezeteket állítunk példaként a térség társadalma elé, akik többet tesznek az elvártnál. Akik nem csak a saját tagságuknak nyújtják szolgáltatásaikat, hanem akik aktívan gyakorolják a társadalmi felelősségvállalást saját szakterületükön”.

Az ünnepi műsorról a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpad művészei gondoskodtak. Előadásukban elhangzott többek közt a Köszönet dala is, amit évekkel ezelőtt a rendezvény ihletett. Az előadásokat követően hat kategóriában adtak át díjakat civileknek és vállalkozásoknak. A díjazottak nevében a köszöntőt Karosi Lászlóné mondta az év civil szervezetének képviselője.

(Fotó: b-j Lengyák István, Lendvai Kristóf, Stimecz Fridolin, Málnási Gizella, Karosi Lászlóné, Szabadicsné Rádi Éva, Szabadics Zoltán, Budavölgyi Kálmán)

Díjazottak:

Az év civil emberei: Stimeczné Lukács Kitty, Stimecz Fridolin Lajos
Az év civil szervezete: Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesülete
Az év önkéntese: Málnási Gizella
Az év fiatalja: Lendvai Kristóf
Az év mecénása: Szabadicsné Rádi Éva, Szabadics Zoltán
Az év szponzora: Nilfisk Production Kft.