Koronavírus: ütős közleményt adott ki Szepetnek, Sormás háziorvosa

Az életmentő védőoltások fontosságáról fogalmazta meg véleményét egy-egy közleményben, tájékoztatásban Dr. Imreh Károly, Szepetnek és Sormás háziorvosa valamint Dr. Mihalecz Károly nagykanizsai háziorvos.

(Koronavírus elleni oltásra várakozók a Kanizsai Dorottya Kórháznál Nagykanizsán 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdődő oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is. Nagy az érdeklődés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki. Fotó: MTI/Varga György)

“Helyzetjelentés a negyedik hullámról

Körzetünkből jelenleg hárman vannak kórházban. Középkorúak, 50-62 év közöttiek. Egyetlen védőoltásra sem tartottak igényt. Állapotuk izgalmas.

Ha az olvasó kimosolyogta magát ezen az információn, és megfogalmazza magában: “szakadjak meg, akkor se kell az oltás”, akkor elmondom:

A kórházi dolgozók megszakadnak azokért küzdve, akiknek lehetősége lett volna megelőzni a bajt!

Vasárnap 19 óráig minden nap szabadon bemehetsz oltást kérni oltópontra. Elsőt-másodikat-harmadikat.

“A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.” – mondta Einstein.

Ezt attól az orvostól hallottam, akinek “kutya kötelessége” a levegőért kapkodó oltatlanokkal emberségesen bánni.

Szepetnek, 2021. december 1. Dr. Imreh Károly háziorvos”

(A közleményt Dr. Imreh Károly engedélyével és hozzájárulásával tettük közzé honlapunkon. A közlemény megtalálható itt is: Háziorvosi rendelő Szepetnek-Sormás)

Egyébként egy másik, ezúttal egy nagykanizsai háziorvos is adott némi információt Facebook oldalán a koronavírus-helyzettel kapcsolatban.

“VII. Számú háziorvosi körzet: 1 beteg, oltatlan, kórházban volt. Hála istennek, súlyos neurológiai maradványtünetekkel, de túlélte. 30 beteg otthon, karanténban. Súlyos, kevésbé súlyos állapotban. Az oltottak, pár napos influenza szerű tünetekkel, lerázzák, mint kutya a vizet. A negyedik hullámban Covid miatt nem veszítettünk el senkit, még. Köszönöm, hogy ilyen sokan beoltatták magukat.” – írta többek között Facebook oldalán csütörtökön Dr. Mihalecz Károly. (Az információt Dr. Mihalecz Károly hozzájárulásával tettük közzé.)

Balogh László nagykanizsai polgármester Facebook oldalán legutóbb november 30-án közölt kanizsai koronavírus- adatokat. Ezek szerint kedden Nagykanizsán 476 fő volt karanténban, közülük 362 főnél mutatták ki a fertőzést.