Koronavírus: minikoncertek Nagykanizsán

Hiszem és vallom, hogy ebben a rendkívüli helyzetben sem kell lemondanunk a kultúráról, a lélekemelő, feltöltődést adó élményekről. Ezért is fogadtam örömmel a Filharmónia Magyarország megkeresését, amely a kijárási korlátozások miatt megnövekedett otthon töltött idő tartalmassá tételére irányult. Bízom abban, hogy a Nagykanizsa néhány pontján csütörtök kora este felcsendült komolyzenei dallamok sokaknak okoztak meglepetést.

A 10-15 perces minikoncerteket a Filharmónia Rézfúvós Együttesnek köszönhetjük, amelynek tagjai a dél-dunántúli régió professzionális muzsikusai. A formáció repertoárja széleskörű és sokoldalú, reneszánsz-, barokk-, klasszikus-, romantikus-, 20. századi műveket és átiratokot is tartalmaz. Fellépéseik élményteli pillanatokat kínálnak a klasszikus zene iránt érdeklődőknek és a kikapcsolódásra vágyó közönség számára egyaránt.

A Filharmónia Magyarország programjának lényege: eljuttatni az emberekhez a klasszikusokat úgy, hogy senkinek se kelljen kimozdulnia otthonából. Ezért az elkövetkező hetekben országszerte olyan köztereken csendülnek fel komolyzenei dallamok, melyeknek környezetéből jól látható és hallható lesz a produkció. Az emberek az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, házak kertjeiből lehetnek részesei a zenei élménynek.

A muzsikusok jövő héten visszatérnek Nagykanizsára, hétfőn és csütörtökön este a város újabb pontjain adnak minikoncerteket. Figyeljenek, mert lehet, hogy épp az Önök ablaka alatt szólalnak meg a rézfúvós hangszerek!

Köszönet a Filharmónia Magyarországnak, amely formabontó módon hozza a zenét az otthonokba! – tájékoztatott Facebook oldalán szombaton Balogh László nagykanizsai polgármester. (Fotók: Kovács Krisztián)