Koronavírus: köszönetet mond a segítőknek a nagykanizsai polgármester

Kedves Kanizsaiak!

A járványveszély hetei mindenkire mély hatással voltak, de remélem, hogy idővel a félelemérzetet felülírhatja egy másik érzés emléke, mint például az egymás támogatásában megnyilvánuló szereteté vagy éppen a háláé.

Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik ezekben a nehéz időkben sem voltak restek, és időt, energiát nem sajnálva segítették a környezetükben élőket.

Különösen azokat – időseket és betegeket –, akiket a járvány lassítása érdekében meghozott intézkedések és a kijárási korlátozások valamilyen módon kihívás elé állítottak.

A közösségi médiában villámgyorsan terjedtek a felajánlások. Volt, aki idős szomszédjainak segített azzal, hogy bevásárolt helyettük vagy kiváltotta a gyógyszereiket. Akadt, aki gyermekfelügyeletet vállalt.

Más online korrepetálást tartott diákoknak. Egy-egy telefonnal és pár kedves szóval elűzte a bezártság magányos egyhangúságát. Ételt szállított ki. Kutyát sétáltatott. Számítógépet ajánlott fel a digitális oktatáshoz. Maszkot varrt. A sort még hosszan lehetne folytatni.

Ezek az emberek önzetlenül fordultak ismerőseik, de sokszor idegenek felé is, nem várva semmit viszonzásul. Köszönöm nekik példaadásukat, és azt, hogy bebizonyították: a kanizsaiak igenis számíthatnak egymásra! – fogalmazott köszönetében hétfőn Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.