Koronavírus – Csalók célpontjai az idős emberek Nagykanizsán

Sajnálatos, hogy ezekben a rendkívüli időkben személyesen is igyekeznek kihasználni a csalók a világban jelenleg zajló egészségügyi válsághelyzetet.

Most kaptuk a hírt, hogy Nagykanizsán egy idős embert tévesztettek meg, miután azt hitte, hogy a vásárlásra segítő felajánlás valóban őszinte és jóakaratú. Azonban az átadott pénzével a csaló eltűnt. A tettről a bejelentés történt a rendőrség felé.

Kérem minden nagykanizsai polgártól, hogy bizalommal ugyan, de fokozottan figyeljenek oda, kinek, milyen célból nyújtanak át készpénzt.

A Polgármesteri Hivatal által koordinált vásárlások és ételkiszállítások esetében közterületfelügyelő kollégáim egyenruhában vannak, igazolvánnyal rendelkeznek, a civil segítőink pedig adatlappal, igazolással rendelkeznek.
Kérem, mindig ellenőrizzék, valóban annak adják át pénzüket, akinek ténylegesen szánták is! – tájékoztatott csütörtökön Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.

Koronavírus: június-júliusra várható a járvány magyarországi tetőzése

Több százmilliárd forintos költsége lesz a koronavírus-járvány elleni védekezésnek, ezek a források a költségvetésben rendelkezésre állnak – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján. A tárcavezető kiemelte: a kormány minden olyan intézkedést, amelyet a környező országok is megtettek, lényegesen előbb hozott meg, mint a többi ország, ezért a fertőzés mértéke jóval kisebb, mint Európa legtöbb országában.