Környezettudatos táskák

Környezetünk, Földünk óvása, az ökológiai lábnyomunk méretének csökkentése kiemelkedően fontossá vált napjainkra világszerte. A fenntartható fejlődés jegyében is elengedhetetlen, hogy minél kevesebb szemetet termeljünk, illetve a már felhalmozott hulladékból minél nagyobb mennyiséget újrahasznosítsunk. A hulladékgazdálkodás egyik legnagyobb problémája a temérdek műanyag szemét kezelése.

Ennek a problémának a csökkentésére egyre több iparág olyan termékeket dob a piacra, amelyeket már használt hulladékból, köztük pedig használt műanyagból készültek. Ebbe a sorba állt be a divatipar is, amely többek között újrahasznosított anyagból készít táskákat az egyszerű, hétköznapi darabtól a világhíres luxusmárkák termékéig.

Műanyag táska

Ne ijedjünk meg az első hangzásra bizarrnak tűnő modern divat kiegészítő hallatán. Napjainkban, amikor a legelismertebb dizájnerek is a műanyag különböző típusaiból készült táskát álmodnak meg és tesznek trendivé, az újrahasznosított műanyag táska sokkal elterjedtebb és divatosabb cucc, mint hinnénk vagy valaha is gondolnánk. Az Etáska azonban mégsem megy ilyen messzire a kínálatával, mert esetében olyan táskákat találunk az online boltjában, amelyek újrafeldolgozott alapanyagból készült bőrhelyettesítőkből, más néven műbőrből készülnek, amelyet mindannyian jól ismerünk.

A műbőr táska jóval olcsóbb a valódi bőrből készültnél, ennek ellenére textúrájában nagyon hasonlít hozzá. Kellemes, puha tapintású és teljesen természetes hatást kelt. Gyönyörű táskákat készítenek manapság műanyagból, műbőrből. Erre az etaska.hu széles termék választéka a legmegfelelőbb példa.

Zöld táska

Na, nem a színében zöld. Habár, miért ne, akár lehet zöld színű is, nem igaz? De most nem erre gondolunk. Zöld táska alatt a köznyelv az eddig is szóban forgó környezetbarát táskát érti, amely kitűnő ajándék ötlet nem csak a tudatos vásárló és természetbarát ismerősünk számára, hanem a zöld divat és a fokozódó, szinte már trendivé váló szemléletváltás jegyében szinte mindenkinek. Hölgyeknek és Uraknak egyaránt, korra való tekintet nélkül, születésnapra és karácsonyra is.

Igazi előnye, hogy könnyen tisztítható

A műbőr táskák igazi előnye, hogy könnyedén tisztán tarthatóak. Néhány egyszerű és gyors mozdulat egy nedves ruhával vagy egy szappanos szivaccsal, és máris újra szépen és makulátlanul ragyog kedvenc táskánk. Mivel a táskákat nem szabad mosógépben mosni, mert tönkreteszi őket a folyamatos dobálás és centrifugálás, az egyszerű tisztán tarthatóság – az alacsony árfekvés mellett – igen előkelő helyet biztosít a kínálatban a műbőrből készült férfi aktatáskák számára.

Ha egy táskát olyannyira megszeretünk, hogy rendszeresen viseljük hosszú időn keresztül, akkor igenis fontos szempont, hogy egyszerűen megszabadítsuk a piszoktól, hogy sokáig szolgáljon minket és örömet szerezhessen nekünk.