Korlátozások: átmenetileg bezár a kanizsai Chef of the street

“VALAMI VÉGET ÉRT
Szerettem volna egy videóban elmondani nektek, hogy mi is van most körülöttünk illetve, hogy éljük meg ezeket az időket. Viszont az elmúlt napok történései annyira mélyen érintettek, illetve törtek meg, hogy erre most nem lennék képes. Úgy döntöttem inkább kiírom magamból. Aki ismer és követi a munkásságomat tudja mekkor alázattal és szorgalommal indítottam 2017-ben a vállalkozásomat az Eötvös téren egy kis büfében.

A rendelkezésre álló anyagi tőkém eltörpült a megvalósításba vetett hit, az akaraterő és a kitartás mellett, hogy megvalósítsam az álmaimat. A kezdeti nehézségek és a megoldhatatlannak tűnő új feladatok cseppet sem könnyítették meg a munkámat, sőt….De sose adtam fel, fejlődni, tanulni akartam, építeni és haladni az úton. Küzdelmes két év után úgy éreztem kezd beéri a gyümölcs. Megnyithattam saját éttermemet amit a nyitás napján a korlátozó intézkedések be is zártak. Hatalmas pofont kaptam, a családom összes pénze az üzletben volt de mit tehettem, elfogadtam, kivártam az újra nyitást. Szerencsére a nyári szezonunk Zalakaroson kihúzott minket a bajból.

Jött újra az ősz, a nyár sokat segített abban, hogy felszívja magát az ember és új erővel kinyissam az éttermemet. Olyan csapat ált össze, ami a környéken páratlan, mint szakmailag, mint hozzáállásban mint az emberi oldal tekintetében. Mondhatom egy család, olyan testvérekkel akik mindent megtennének a sikerért és egymásért. Nagyon jól indult a közös munka, viszont hamar jött a második pofon, újra zárás.

Az ember ilyenkor próbál mindent megtenni, alkalmazkodni a körülményekhez és túlélni. Három hónapja küzdünk a gazdasági helyzettel,érdemi segítség nélkül, az utolsó utáni tartalékainkat feléve is igyekeztem víz felett tartani a vállalkozást, családomat, a kollégáimat és az ő családjaikat.

Nekünk csak az étterem volt az egyetlen bevételi forrásunk. De most valami véget ért. A működéshez szükséges forgalmunk a 12 % esett, a kiszállítás nem elég, be kell látni nem alternatíva és végképp nem vendéglátás. Be kell zárnunk, hogy túlélje a vállalkozás. Egy időre el kell engedni életünk egy részét, elengedni a barátaim kezét, akik a legnagyszerűbb emberek akivel valaha dolgoztam. Innen is nagy Respect nektek!

Türelem amit kérnek tőlünk nem csak nálunk fogyott el, nekünk még csak lenne de a közüzemeknél, a szolgáltatóknál, a beszállítóknál, azoknál akik most is bekérik a járulékokat és az adóelőleget és még sokáig sorolhatnám, náluk eddig se volt és most sincs Türelem.

Gyerekeinknek nem mondhatjuk, legyetek türelemmel nyárig és apa majd akkor tud hozni a boltból ez meg azt. Jobban nem is mennék itt bele, mivel nem tudnám kulturáltan leírni a véleményemet. Összegezve a Chef of the street most bezár egy időre. Mi a vendéglátásra tettünk fel mindent ami most nincs, de ha újra felszabadítják Mi ott leszünk és folytatjuk…. Ha esetleg bárki tud valamilyen munkát, ami segíthet most a csapatunknak örömmel fogadjuk. Mindenkinek kitartást kívánok aki ebben a szektorban dolgozik!” – írta Facebook oldalán vasárnap a nagykanizsai Chef of the street.