Kinyírlak! Megöllek! – Terepjáróval üldözték a kanizsai lovast

A nagykanizsai férfi 2014. június 6.-án este kilovagolt a nagybakónaki birtokáról a József hegyre, illetve a Haranglábhoz. Észlelte, hogy mögéje ért egy gépkocsi, de az kikerülés  helyett lelassított, és a sofőr a motort kezdte el bőgetni.

A lovas látva, hogy a gépkocsi egy zöld színű terepjáró -benne haragosaival-, kitért az autó elől, és ügetve Kisrécse irányába indult.

A gépkocsit vezető fiatalember és a járműben helyet foglaló apja követték a sértettet, mellé érve az apa rákiabált, megfenyegette, hogy “Most ki fogunk nyírni!”, a fiának pedig szólt, hogy “Üsd el, fiam!”.

Mintegy 200 m megtétele után a terepjáró a lovas elé vágott, az állat kisebb erővel a kocsi hátuljának ütközött, a ló orra meg is sérült. A megriadt ló felágaskodott, de a sértettnek sikerült a gépkocsi mögül kitérnie, majd többször irányt
változtatva menekült, próbálta üldözőit lerázni.

A terheltek azonban folyamatosan követték, és az apa azt üvöltözte, hogy “Kinyírlak!, Megöllek!”.

Amikor sértettnek sikerült egy olyan területre érnie, ahová a gépkocsival nem tudták követni, értesítette a rendőrséget.

A cselekmény miatt a terheltek ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Vélemény, hozzászólás?