Kétmegyés szakmai versenyen remekeltek a Zalaerdő hivatásos vadászai

A minap rendezte meg a hivatásos vadászok szakmai versenyét az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei, illetve Zala Megyei Területi Szervezete, a két megye szakembereinek vetélkedése a kemenesmagasi Stüszi lőtéren zajlott.

Mint azt dr. Nádor Lászlótól, zalai vadászkamara elnökétől megtudtuk, a megmérettetésen gyakorlati és elméleti feladatok várták az arra jelentkező hivatásos vadászokat. Kürtjeleket és madárhangokat, emlős- és madárfajokat, vadászkutya-fajtákat kellett felismerniük a szakembereknek.

Terepi feladatként értékelték a szervezők által a területen elhelyezett 10 nagyvad trófeát, amelyet távolságbecsléssel kombináltak. A szőrmés és szárnyas ragadozófajok fogására alkalmas csapdák felismerésén túl kétajtós ládacsapdát élesítettek időre. A szakmában dolgozóknak fontos a jó lőkészség, ezért korong- és nagygolyós lövészeten is részt vettek.

A Zala megyéből érkező hivatásos vadászok közül a harmadik helyezést Jakabfi Ferenc (Zalaerdő Zrt. Nagykanizsai Erdészet), a második helyezést pedig Csordás Béla (Bánokszentgyörgyi Erdészet) érte el. A dobogó legfelső fokára Nierer Vendel, a Lenti Erdészet fiatal hivatásos vadásza állhatott fel, aki július végén az országos versenyen képviseli a megyét – tudatta Facebook oldalán csütörtökön a NIMRÓD Vadászújság. (Fotó: NIMRÓD Vadászújság – Facebook)