Két új tűzoltó

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a tegnapi napon köszöntötte a két új tűzoltót.

A Tűzoltó II. szakképzésen végzett hallgatói kibocsátó ünnepség keretében búcsúztak augusztus 1-jén, pénteken a Katasztrófavédelmi Oktatási Központtól.

A két beosztott tűzoltóból egyikük a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon másikuk pedig a Keszthelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon kezdi meg szolgálatát.

A tűzoltókat először Egri Gyula tű. ezredes, igazgató köszöntötte, majd tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság feladatrendszeréről és felépítéséről, felhívta figyelmüket, hogy nagyon felelősségteljes hivatást választottak és az egyenruhához méltó munkavégzést és életet vár el a tiszthelyettesektől. Végül bemutatta az igazgatóság vezetőit a jelenlévőknek.

Tar András tű. alezredes, tűzoltósági főfelügyelő ismertette a főügyelet tevékenységét, megmutatta a műveletirányítási rendszert és annak működését.

Az igazgatóságon történt felkészítést követően, délután az érintettek a katasztrófavédelmi kirendeltségek és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok felépítésével ismerkednek, valamint a kötelező tűzvédelmi és munkavédelmi oktatásban részesülnek. Megismerkednek a csoportbeosztásukkal, a szolgálatváltás rendjével és a tűzoltó-parancsnokság szakfelszereléseivel.

Vélemény, hozzászólás?