Készre jelentettek két kanizsai beruházást

Kedves Kanizsaiak!
Bár a pandémia felülírta hétköznapjainkat, az élet nem állhat meg, ezt bizonyítja az is, hogy a Deák és az Eötvös tér fejlesztésével, szépítésével újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk.

Két belvárosi terünk felújítása a végéhez ért, az elvégzett munkálatokról Kovács Tamás, a kivitelező Szabadics Zrt. vezetője számolt be Cseresnyés Péter államtitkár úrnak és nekem a helyszínen. A beruházásra a Zöld Város – Zöld Nagykanizsa biztosított forrást, a program mintegy 1,5 milliárd forintos keretéből.

A belváros rekonstrukciója hosszú folyamat, több mint 10 évre nyúlik vissza. Az első és a második ütemben egyebek mellett megszépült az Erzsébet tér és a Fő út, a harmadik ütemben pedig a Deák és az Eötvös tér, de folyamatban van még két parkoló felújítása is a Szent József téren és a kanizsai kampusz előtt.

Nagykanizsa belvárosának egyik különlegessége, hogy terek láncolata alkotja. A Deák és az Eötvös tér a beruházásoknak köszönhetően igazán családbaráttá vált, de a tervezés során szempont volt a környezettudatosság és a zöldítés is. Kanizsa számára itt, a zalai erdők ölelésében, mindig is fontos volt a természet közelsége, a természeti értékek megbecsülése, amely – tapasztalataink szerint – az itt élők számára is nagy örömet okoz.

Bízom abban, hogy a járványhelyzet elmúltával közösen is megünnepelhetjük e két nagyszerű tér, s vele a belváros újjászületését! – tájékoztatott Facebook oldalán vasárnap Balogh László nagykanizsai polgármester.