Kérik, hogy a kanizsai temetőkben megemlékezéskor viseljenek maszkot!

Tisztelt Kanizsaiak!
Közeleg a Halottak Napja, amely elhunyt szeretteinkre való emlékezés legfontosabb stádiuma, ezért ilyenkor természetes, hogy nagyon sokan látogatunk ki a temetőkbe, sírkertekbe.

A nagyszámú együttes jelenlét miatt a súlyosbodó járványügyi helyzetben azonban fokozódik a megfertőződés esélye is, így arra kérem a kanizsai lakosságot, hogy tekintettel egymás egészségére e hét végén (október 30., 31., és november 1.) a várhatóan rendkívül zsúfolt temetők látogatása során viseljenek maszkot.

(A Tripammer utcai temető Nagykanizsán)

Ezt az ajánlásomat jeleztem a köztemetőinket is üzemeltető VIA Kanizsa NZRT. vezetőjének, és kértem, hogy erre az óvintézkedésre rendszeresen és minden lehetséges fórumon hívja fel a nyolc kirendeltségi és a Tripammer utcai temetőket látogatók figyelmét.” – írta Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.

A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a koronavírusra tekintettel Facebook oldalán szintén tegnap hívta fel a lakosság figyelmét a maszkhasználatra.

„Tisztelt Temetőlátogatók!
A közelgő Mindenszentek ünnepe és Halottak napja időszakban jelentősen megnövekszik temetőink látogatói forgalma.
A bejáratoknál a temetőkertek fő gyalogos útvonalain és a telített sírhelytömbökben egyaránt vigyázni kell a magunk és a többi temetőlátogató egészségére, ezért a 9 városi temető mindegyikében javasoljuk és kérjük a szájat és orrot eltakaró védőmaszk használatát.” – közölték.