Kell-e nekünk 8 milliárdért velodrom?

“Nagykanizsán épül fel a nyugat-magyarországi velodrom – jelentette be az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, a dél-zalai városban tartott sajtótájékoztatón.
Révész Máriusz hozzátette: a kormány 2017-ben döntött arról, hogy a budapesti velodrom mellett két vidéki helyszínen épít pályakerékpáros edzőcsarnokot.

Jelezte, a velodromért Nyugat-Magyarországon hét város versengett: a legvégiggondoltabb, legjobban kidolgozott pályázatot Nagykanizsa városa nyújtotta be.

A nagykanizsai velodrom kiszolgálja a versenysportot, de egyben a szabadidős sportolásra is lehetőséget ad. A 200-250 méter hosszúságúra tervezett, fedett körpálya közepén sportolásra alkalmas teret alakítanak ki – ismertette Révész Márius. Hozzátette, a nyugat-magyarországi velodrom lendületet adhat a magyar kerékpársportnak, az országúti kerékpárosoknak pedig téli edzési lehetőséget biztosít. Ha elkészül a létesítmény, várhatóan a környező országokból is sok kerékpáros érkezik majd a Nagykanizsára.”- írtuk az MTI híre nyomán még tavaly júliusban.

A Kanizsa TV a napokban – pro és kontra – érdeklődött a Fidesz és az Éljen Városunk közgyűlési frakcióvezetőitől, mi a véleményük a kanizsai velodomról.