KanizsaPress: nem vagyunk sem kormánypárti, sem ellenzéki híroldal

Levelet kaptunk a nagykanizsai közgyűlés ÉVE frakciójának egyik tagjától, amelyben megkérdezték tőlünk, hogy a legutóbbi közgyűléssel kapcsolatban miért csak Balogh László polgármester véleményét közöltük és az övéket ugyan miért nem. Vagy akkor mi is Fidesz közeli híroldal lennénk? – tették fel a költői kérdést.

Először is leszögezzük: a Dél-Zala Press (KanizsaPress) tisztán vállalkozói alapon, egy fillér állami támogatást nélkül működik. Mivel nem költségvetési pénzből élünk, mi döntjük el, milyen hír jelenjen meg is milyen nem. Úgy választunk, mint Önök közül bárki más: ez tetszik vagy éppen nem tetszik. Érdekli-e a kanizsaiakat vagy nem. És nyilván figyelembe kell venni a reklámbevételt is.

Politikával nem szívesen foglalkozunk, cikkeket a kanizsai várospolitikusok nem vagy nagyon ritkán küldözgetnek nekünk, főleg Facebook oldalaikról tájékozódunk. Így történt ez legutóbb a kanizsai városvezető esetében is, gyakorlatilag a közgyűlésről írt FB cikkét forrásmegjelöléssel átemeltük weboldalunkba. Az ÉVE a közgyűléssel kapcsolatban nem adott ki FB közleményt, ezért nem került fel az oldalunkra.

Tehát így tájékozódunk. Nem járunk – vagy nagyon ritkán – különféle tájékoztatókra, viszont ha azok megtörténnek, azt az érintettek a Facebookon amúgy is közlik, tehát igazából nem sok értelmét látjuk ide-oda járni a két tábor tájékoztatóira. (Ma már a politikusok többsége – hiszen 2020-at írunk – amúgy is a közösségi oldalakon kommunikál az emberekkel.) Az eltel közel 8 év alatt így is sikerült megőrizni függetlenségünket és ez ezután is így marad.

Visszatérve az ÉVE kérdésére: ha Fidesz közeli hírportál lennénk és beleavatkoztunk volna a kanizsai önkormányzati választásokba úgy, hogy a kormánypárt kampányát segítjük, akkor szinte biztosan nem lennének többségben az ÉVE frakció tagjai a közgyűlésben. Ha viszont az ÉVE (ellenzéki oldal) pártján álltunk volna akkor, akkor nem biztos, hogy most Balogh László lenne Nagykanizsa polgármestere.

Így maradtunk függetlenek. Lehetőség szerint ezután is a város közéletével, kívánunk foglalkozni, nem a kormánypárt és az ellenzéki többség harcával. A kanizsaiak nem hangulatkeltést, vádaskodást, sunyizást várnak, hanem azt szeretnék, hogy végre fejezzék be választott politikusaik az állóháborút és fejlődjön, élhetőbbé váljon szeretett városuk.