Kanizsai sikerek az Év Zalai Rendőre díjátadón

A rendőrnapi elismerések ünnepélyes átadását a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban tartották. A program során délután a város utcáin hallhatták az érdeklődők a Készenléti Rendőrség Zenekarát, majd a teátrumban a zalai rendőrök, s a munkájukat segítők vehettek át elismeréseket, jutalmakat és kitüntetéseket, végül a Házasságlevél című vígjátékot tekinthették meg a hozzátartozóikkal ünneplők.

az év zalai rendőre 2016

A ceremónián a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy mondott köszöntőt, melyben jelezte, az eredmények, a sikeres munka jelzi, Zalában jó rendőrnek lenni, az állomány büszke lehet a teljesítményére, amellyel a megye biztonságát szavatolja.
Az ünnepségen rövid ismeretterjesztő filmet is láthatott a közönség, melyből kiderült: 4 rendőrkapitányság, 8 rendőrörs működik a megyében, ahol 1200 fő teljesít szolgálatot, őket a körzeti megbízottak csapata és 170 közalkalmazott egészíti ki, az éves költségvetés 6 milliárd forint. A bűncselekmények felderítésében az egyik legjobban teljesítő gárda a zalai, ezért kiváló minősítést kaptak. Kétszáz autó, 700 számítógép-egység segíti a munkájukat.

A közel 70 elismerés átnyújtása után került sor a legjobbak jutalmazására. Az év zalai rendőre címet Bencze László őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság (ZMRFK) rendészeti igazgatósága közrendvédelmi osztályának kiemelt főelőadója vehette át dr. Sipos Gyulától. Az év nyomozója 2016-ban Lelkes Endre, a ZMRFK nyomozója, az év vizsgálója Tornyos Tímea, a ZMRFK fővizsgálója, az év bűnügyi helyszínelője Varga Miklós, a kanizsai rendőrkapitányság technikusa, az év határrendésze Jakupánecz Csaba, a ZMRFK főelőadója, az év közlekedési rendőre Miszlai Ákos, a nagykanizsai kapitányság osztályvezetője, az év körzeti megbízottja Kósi József, a lenti kapitányság munkatársa, az év járőre Bognár Balázs, a kanizsai kapitányság járőrvezetője lett. Az év szervezője elismerést Salamon Róbert alezredes, a ZMRFK kiemelt főelőadója kapta. Két Zala megye rendőrségéért díj talált gazdára: Fentősné Belléncs Andrea, a zalaegerszegi polgármesteri hivatal ifjúsági szakreferense, valamint a zalakomári önkormányzat mezei őrszolgálata nyerte el. A közönség minden díjazottról láthatott egy-egy kisfilmet, amely bemutatta a hazájukat szolgálók munkáját. (Facebook)

Vélemény, hozzászólás?