Kanizsa havasan

A szerdai hóesés teljesen átváltoztatta Nagykanizsa központi terét és a várost. Az Erzsébet tér hófehérbe burkolózott és nagyon látványos fotótémát adott. Most négy fényképet adunk közre a szerdai havazásról. Kettőt amatőr, kettőt pedig profi fotós készített.

Érdemes gyönyörködni a természet téli ajándékában, hiszen egy darabig nem láthatunk ilyen szépet, mert közeleg egy melegfront, melynek hatására vasárnap már +10-14 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála. Vagyis ez a csoda hamar elillan/elillant. De kanyarodjunk vissza a szerda estéhez. Az első kettő, szinte mesebeli havas képet ismerősünk, Igali Lászlóné Gyöngyi készítette.

A következő két fotót Varga György, az állami hírszolgálat, az MTI fotóriportere készítette a havas kanizsai Erzsébet téren és az Ady utca elején. (A behavazott és adventi fényekkel kivilágított Erzsébet tér Nagykanizsán 2020. december 2-án. A térségbe nyugat felől havazás érkezett. MTI/Varga György)

A behavazott és adventi fényekkel kivilágított Ady utca és Sörös Rita szobrászművész Kereskedőfeleségek című szobra Nagykanizsán 2020. december 2-án, szerdán. Fotó: MTI/Varga György.