Ismét változik az áfatörvény

A parlament 2014. június 23-ai rendkívüli ülésén egy újonnan benyújtott javaslatot fogadott el az esti órákban, az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények módosításáról szóló törvényjavaslat szavazásakor.

 

Ez alapján a jogalkotó nem kívánt változtatni a korábban már jól bejáratott gyakorlaton, így az áfatörvény 58. §-a 2014. július 1-jétől is a régi szabály szerint kezeli az időszakos elszámolás alá eső ügyleteket. A törvényjavaslat még a köztársasági elnök aláírására vár, aki várhatóan nem emel kifogást az elfogadott törvény ellen.
“Az elfogadott törvényjavaslat értelmében a jogalkotó visszaállítja a 2013. december 31. szerinti eredeti állapotot az elszámolási időszakos ügyletekhez fűzött teljesítési határidőre vonatkozóan, vagyis a teljesítés az ellenérték megtérítésének esedékessége lesz, amelyre az adott részlet vagy elszámolás vonatkozik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a felek továbbra is szabadon megállapodhatnak a fizetési határidőben”— olvasható a kkvház oldalán.

Vélemény, hozzászólás?