Ingyenes a parkolás december 7-től jövő év január 3-ig Nagykanizsán

A nagykanizsai képviselő-testület csütörtöki ülésén a többség elfogadta azt a Berta Krisztián (Éljen Városunk) készítette előterjesztést, amelynek köszönhetően – más városokhoz hasonlóan – az év végi ünnepi időszakban nem kell parkolási díjat fizetni a dél-zalai városban.

Mint a képviselő fogalmazott, Nagykanizsán a polgárok és az üzletek tulajdonosainak részéről gyakran felvetődik az ingyenes parkolás kérdése. Számos más városban – például Keszthelyen és Sopronban is – évek óta ingyenes a parkolás az ünnepi időszakban.

(Fizetőparkoló Nagykanizsa belvárosában)

Most itt a lehetőség, hogy a kanizsaiaknak is megjárjon az ünnepi készülődésben az ingyenes parkolás. E módosítással és gesztussal mindenki jól fog járni: a polgárok a külvárosi részekről is be fognak jönni a városba főként vásárlási céllal, valamint a közösségi élményekért.

Ha már többen jönnek be a belvárosba azért, hogy itt kezdhessék meg az ünnepi előkészületeket, már nyertünk rajta. Mi, mint önkormányzat, az üzletek tulajdonosai és maguk a kanizsaiak.

Természetesen megvizsgáltuk az adott időszakra várható bevételkiesést is, mely összege várhatóan 4,8-4,9 millió forint lesz. Biztos vagyok benne, hogy ezt az összeget a jövő évi költségvetés tervezésekor más területekről be fogjuk tudni hozni, de az által, hogy ez az összeg jelenleg hiányozni fog tőlünk, megmarad a kanizsai családoknál.

Ha valóban közös szenvedélyünk Nagykanizsa, nem pedig csak üres szólamok, akkor halljuk meg a kanizsaiak hangját és tegyünk az érdekükben! – írta előterjesztésében többek között Berta Krisztián.

A kanizsai közgyűlés csütörtökön többségi szavazattal végül úgy döntött, 2019. december 7. nap 0 óra 0 perctől 2020. január 3. nap 23 óra 59 percig terjedő időszakban ingyenes lesz a parkolás.

Nyolc önkormányzati cég vezetőjét hívták vissza Nagykanizsán

A nagykanizsai közgyűlésnek csütörtökön sem sikerült alpolgármestert választania, ezért a szervezeti és működési szabályzat módosításával tanácsnoki pozíciókról döntöttek a képviselők. Az októberi önkormányzati választások után ellenzéki többségbe került, de Fidesz-KDNP-s polgármester vezette nagykanizsai közgyűlés hosszas vita után – kizárólag az ellenzék támogató szavazataival – úgy döntött: az új szmsz alapján ismét tehetnek önálló indítványt a képviselők, kettő helyett három bizottságban…