Így néz ki a hiteligénylés folyamata kiszámítható és korrekt feltételek mellett

Mielőtt kisebb vagy közepes összegű kölcsönt vennénk fel, értelemszerűen szeretnénk pontosan tisztában lenni a hiteligénylés folyamatával. Ezáltal nem érhet minket váratlan meglepetés az ügyintézés ideje alatt.

A cikkben tehát lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan is épül fel a teljes folyamat abban az esetben, hogyha egy korrekt és felkészült pénzintézettel kötünk megállapodást. A procedúra ismeretében már csak azt kell majd eldöntenünk, mekkora összegre is lesz szükségünk.

Egy felkészült pénzintézet többféle opciót is biztosít a kapcsolatfelvételre

Amennyiben a hiteligényléshez korrekt és megbízható szolgáltatót választunk, úgy többféle lehetőség is rendelkezésre állhat a kapcsolatfelvételhez. Ha számunkra telefonon kényelmesebb elindítani a folyamatot, egy korrekt pénzintézet erre is megadja az opciót.

Szintén fontos lehet, hogy az internetes kapcsolatfelvételhez könnyen használható, felhasználóbarát platform segítse a dolgunkat. Ha pedig csak egy SMS-t küldenénk kapcsolatfelvétel gyanánt, egy naprakész pénzintézet azt is képes lehet fogadni.

A második lépés rendszerint egy telefonos egyeztetés, ahol választ kaphatunk a kérdéseinkre

A kapcsolatfelvétel leadását követően rendszerint sor kerül egy telefonos beszélgetésre köztünk, illetve a pénzintézet illetékes munkatársa között. Ennek a célja egyeztetni az adatainkat, illetve megválaszolni a felmerülő kérdéseinket.

Ideális esetben a telefonos konzultáció keretei között tökéletesen elő tudjuk készíteni a hitelbírálat zavartalan lefolyását. Megtudhatjuk, hogy milyen dokumentumok bemutatására lesz szükség, és pontosan milyen formátumban kell majd őket megmutatnunk.

Így gyakorlatilag minden akadály elhárulhat, ami esetleg negatívan befolyásolná a hitelbírálat eredményét.

A sikeres hitelbírálathoz teljesítendő feltételek

Igazolnunk kell a 18 évet meghaladó életkorunkat, a bejelentett magyarországi lakcímünket, valamint az igazolt, rendszeres jövedelmünket is. Ezenkívül mindenképp fel kell majd mutatnunk egy érvényes személyazonosító okmányt is.

Mivel a felvett kölcsön folyósítása, valamint a törlesztés egyaránt banki átutalás formájában történik, ezért egy saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámla adatait is meg kell adnunk a pénzintézet munkatársának.

A hiteligénylés folyamatának további lépései

Amennyiben a hitelbírálat kedvező eredménnyel zárult, úgy egy előre egyeztetett időpontban be kell fáradnunk a pénzintézet hozzánk közel eső irodájába. Itt annyi lesz a dolgunk, hogy aláírjuk a kölcsön felvételéről szóló szerződést.

Miután a papírokat aláírtuk, onnantól kezdve legfeljebb tíz munkanapon belül meg is történik a folyósítás. Magyarul a kölcsön összege rendelkezésre áll, tehát szabadon hozhatunk döntést a felhasználásáról.