Így ne közlekedj Nagykanizsán! Egy oktató intelmei

Kedves NAGYKANIZSA-i „közlekedők”!!!
Szeretném „tudatosítani” bennetek, hogy végérvényesen beköszöntött az ősz!!!
Következményei? Amennyiben ismételten megpróbáljátok a Tanulóautót „letolni” az útról… mindenféle kísérő szöveg mellett, számoljatok vele, hogy a FÉKÚT MEGNÖVEKEDETT!!! … én előre készülni fogok… figyelni fogom, hogy STOP vonal következik, meg kell állnunk. DE TE???!!! Simán, és zokszó nélkül csattanni fogsz hátulról (a biztosító majd kifizeti, Neked meg emelkedni fog a díjad…)
… és örülj, ha „csak” ennyi történik…

(Cserbenhagyásos baleset Nagykanizsán a Balatoni úton. A baleset során egy anyát és vele levő 4 éves kisfiát gázolta el egy zalakomári nő a zebrán. Fotó: MTI/Varga György)





FELHÁBORÍTÓ, hogy nap mint nap megelőzöl a zebránál, amikor jobbra kis ívben kanyarodni szeretnénk, és természetesen nem padlógáz 220-al, hanem menet közben visszalassítva… és ha a visszalassítás közben… pont a Te családtagod megy át a zebrán??? … én megállok, mert meg tudnék… és Te ismételten zokszó nélkül átgázolsz rajta…
… amikor Rád dudálok, még meg is sértődsz… járdára felkapatva elvágódsz mellettünk… ledudálsz a vizsgán, amikor átengedjük a gyalogost… mert Te Alfa Rómeóval (LZV… személyiségi jogok) vagy…
… SEGÉDMOTORKERÉKPÁRRAL közlekedve hisztizel a temető utcájában, hogy miért megyünk 30-al a 30-as táblánál???
EMBEREK!!! Tényleg CSAK a TRAFFIPAX állít meg titeket??? A jogszabály meg ki a fenét érdekel???
Elmondod nekem, hogy mit fogsz csinálni akkor, amikor a gyalogos a szélvédődön landol??? Sötét ruházatban vannak, mert úgy is lefröcskölöd, ha esik az eső… legalább nem a fehér kabátját kented össze… de az „hót tuti”, hogy nem fogod észre venni ekkora sebességnél, amikor megy át a zebrán. Esti szürkület – Balatoni út, édesapa kerékpárján láthatóak a prizmák… ahogy tolja át a zebrán… a 10 éves kislányt mellette én is később vettem észre… … és mit csinál az ITM- 3… személyiségi jogai vannak ezüst Peugeot 206??? megelőz minket a zebránál… ???
HIHETETLEN ez a FELELŐTLENSÉG!!!!
Szeretnénk egy kicsit másabb jellegű intézkedést is látni az utakon… nem csak a 3 lábúakat… van rá mód??? … vagy mindenkinek be kell rendezkednie az önvédelemre???!!!
Kívánok BALESETMENTES közlekedést mindenkinek!!! .. és BOLDOG KARÁCSONYT???!!! … NEM!!! Hosszú-hosszú ÉLETET!!! ?

(Forrás: Csobot Beatrix, a BELLATRIX Autósiskola iskolavezetője és oktatója)