Idős nagykanizsai nőt is átvertek az unokázós csalók

Időseket megkárosító bűnszervezet három tagja ellen emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség, a szervezet irányítóját Angliában fogták el – közölte a Tolna Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a csalásokat irányító férfi egy angol előhívójú telefonszámról idős, könnyen megtéveszthető embereket hívott fel fiuknak, unokájuknak kiadva magát. Azt állította, közlekedési balesetet okozott, és nagyobb összegű készpénzt kért azért, hogy rendezni tudja a balesettel okozott kárt. A pénzért három, Magyarországon élő társa ment el.

(A fotó illusztráció – police.hu)

Tavaly áprilisban egy-egy bátaszéki, bajai, örkényi és nagykanizsai idős nőt károsítottak meg így összesen két és fél millió forinttal. A pénzt egy 27 éves, ádándi férfi vette át, a csalásban részt vett 22 éves, szombathelyi élettársa, egy 40 éves, balatonszabadi férfi pedig az örkényi sértett lakcímére szállította őket, tudva, hogy bűncselekményt követnek el.

Az ügyészség bűnszervezetben, üzletszerűen, a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás miatt emelt vádat mindhárom ember ellen.

A pénzt átvevő férfi és élettársa letartóztatásban van, a bűnszervezet irányítóját a brit hatóságok Angliában, nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogták, átadása Magyarországnak folyamatban van – írta a főügyészség. MTI