Hősök és Vitézek az Erzsébet téren

16 órás kitartó küzdelem, hagyományőrzés, jó hangulatú koncert és családias programok, ez jellemezte az idén is megszervezett Végvári Vasember Viadalt Nagykanizsán.

A középiskolás diákok feladataikat a Csónakázó-tónál és a belvárosban teljesítették, melyekben segítségükre voltak a Thúry Vitézlő Oskola tagjai is, akik társszervezőként vettek részt az eseményben. A rendezvény az egykori Vasember Kupa megújulása, először 2017-ben került megrendezésre, tudtuk meg a szervezőktől.

Az Erzsébet téren péntek délutántól színes programokkal, és szórakoztató feladatokkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt, majd 21 órai kezdettel a Hősök formáció adott nagysikerű koncertet.

Éjfélkor azután a Thúry Vitézlő Oskola vezetője, Vörös András majd Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országggyűlési képviselő köszöntötte a fiatalokat, illetve gratulált az elismerésekhez.
Cseresnyés Péter elmondta, ezen rendezvény, nemcsak a városhoz való kapcsolatot, de a hagyományokhoz való ragaszkodást is elmélyíti a fiatalokban.

Az eredmények a következőképpen alakultak:
I. helyezés: Nagykanizsai SZC Thúry György Szakképző Iskolája
II.helyezés : Dr. Mező Ferenc Gimnázium
III. helyezés : Magyarkanizsa csapata
Megosztott IV. helyezés: Várpalota – Batthyány Lajos Gimnázium

(Tudósító: Dani Mónika. Fotók/videó: Szalai Szilveszter)