Honeywell gyár épül az új kanizsai ipari parkban

Megérkezett az „első fecske” a Nagykanizsa határában fekvő új Ipari Parkba. Az örömhírről Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és jómagam múlt héten értesültem.

Az autópálya lehajtójától keletre fekvő, a Modern Városok Program részeként az állami tulajdonban lévő NIPÜF által fejlesztett iparterületen a Honeywell Szabályozástechnikai Kft. alakítja ki új telephelyét. Az elektromechanikai termékeket előállító cég ügyvezetőjétől, Gulyás Gábortól megtudtam, stratégiájuk középpontjában az innováció különböző területeit felölelő növekedés áll, s ennek szellemiségében az új telephelyen komoly fejlesztéseket terveznek.

Az alapkőletétel 2022 első hónapjában várható, az építkezés előreláthatóan az év végére fejeződik be. A beruházás kapacitásbővítéssel, s ezzel együtt a foglalkoztatottak számának emelkedésével is jár.

Bízom benne, hogy az első befektetőt hamarosan újabbak követik, s egyre többen alapozzák versenyképességük növekedését a Nagykanizsában rejlő gazdasági potenciálra! – közölte Facebook oldalán kedden Balogh László nagykanizsai polgármester. (Fotó: Kovács Krisztián)