Hogyan indítsunk új munkahelyünkön ?

Biztos mindenki volt már olyan társaságban, ahol mindenki ismert mindenkit kivéve minket. Ebben az esetben kissé kellemetlenül érezhetjük magunkat és sokan ilyenkor nem találják helyünket. De hogyan is viselkedjünk ilyenkor?

Ahány ház, annyi szokás. Ez a legfontosabb dolog, amit a fejébe kell vésnie minden új dolgozónak. Egy új munkahelyen mindig nekünk kell alkalmazkodnunk a közösséghez, és nem fordítva. Hogy milyen szokások vannak, azt rengeteg tényező befolyásolhatja: a szakterület, a cégkultúra, az alkalmazottak átlagéletkora, de még a nemi összetétel is. Első lépésként érdemes nyitottnak lennünk a meglévő szokásokra, bátran érdeklődhetünk, milyen szokások vannak a cégnél egy új munkatárs érkezésekor.

Kerüljük a szélsőséges viselkedést. Nem jó, ha nagyon szerények és visszahúzódóak vagyunk, de az sem előnyös, ha nagyon nyitottak és beszédesek vagyunk, mert ezt a már kialakult „erőviszonyokat” sértheti a munkatársainkban. Találjuk meg az ideális középutat. Ha kérdeznek, fejtsük ki véleményünket, érdeklődjünk kollégáink fel és a munkák felé egyaránt.

Érdemes az első napokban megfigyelni a kollégákat, kiismerni, hogy ki milyen típusú ember, hogy kivel hogyan lehet szót érteni és, hogy mi milyen téma felé érdeklődik jobban. Ezáltal a velük való kommunikáció is könnyebb lehet, valamint így könnyebben tudunk velük jó viszont vagy akár barátságot kialakítani.

A SzegedAllas.hu oldalon Szeged állásajánlatai között válogathatunk szaktudásunknak megfelelően. Önéletrajzunkat feltöltve pedig azonnal jelentkezhetünk rájuk, és ha szerencsénk van akár már másnap egy állásinterjún találhatjuk magunkat. Ha érdeklik a részletek, kattintson.

Új munkahelyünkön az első nap legjobb, ha egyszerre vagyunk szerények és nyitottak. Próbálunk ismerkedni és nem félünk kérdezni, de kellőképpen szerények is tudunk lenni, hogy ne harcoljuk ki magunk ellen mások rosszindulatát.