Hogy kerülnek vadak a súlyos milliárdokból elkészült autópályákra?

Egy 50 éves fűzvölgyi férfi közlekedett augusztus 5-én (szerdán) késő délután 19 órakor egy Volkswagen típusú autóval az M7-es autópályán, Budapest irányából Nagykanizsa felé.

Haladása során a 191-es kilométerszelvénynél egy őzbak ugrott a járműve elé, melyet fékezés ellenére elütött, a vadon élő állat elpusztult – tájékoztatott csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotó: ZMRFK)

Az esettel kapcsolatban felmerül egy kérdés: egy olyan autópályán, ahol a nagy sebesség megengedett, hogy kerülnek vadak az autók elé?

Ismerőseink panaszkodtak például arra, hogy a felújított és autópályává kikiáltott M70-esen is rendre vadak vonulnak át, ott is több vadelütés, anyagi kár történik manapság.

Ha ez így van, vajon ki hibázott, és az adófizetők súlyos milliárdjaiból elkészült autópályák hogy készülhettek el úgy, hogy az ott átjáró vadak életveszélybe sodorják a közlekedőket?

200 kilós szarvasbikával ütközött egy autós az M7-esen Rigyácnál – Dél-Zala Press

Kedden hajnali fél háromkor szerencsés kimenetelű baleset történt az M7-es autópálya Zala megyei szakaszán a 222 kilométerszelvénynél, Rigyác közelében. Mint megtudtuk, egy közel 200 kilós szarvasbika ugrott egy luxusterepjáró elé, az ütközés következtében az autó totálkárosra tört, a vad elpusztult.