Hó nem, de kemény fagyok lesznek a héten

Kedden hajnalban, reggel párásság, ködfoltok előfordulhatnak, de napközben javulnak a látási viszonyok, majd napos idő várható, csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben mínusz 12 fok is lehet. A nappali maximumok 0 és plusz 6 fok között alakulnak.

Szerdán túlnyomóan derült, napos idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között várható.

(Téli reggel Nagykanizsán a Huszti térnél. Fotó: S. Varga György)

Csütörtökön legfeljebb néhány órára süt ki a nap. Délelőtt még néhol előfordulhat gyenge havazás, gyenge ónos eső. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 2 és 9 fok között valószínű.

Pénteken hajnalban átmenetileg párássá, ködössé válhat a levegő, majd napközben javulnak a látási viszonyok, többnyire napos, csapadékmentes idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 8 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap hajnalban párásság, köd képződhet, majd napközben javulnak a látási viszonyok. Napközben napos, csapadékmentes idő várható. A leghidegebb órákban szombaton mínusz 5 és plusz 2, vasárnap mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok szombaton plusz 3 és 8, vasárnap plusz 1 és 7 fok között alakulnak – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t.

Nagykanizsa az egyetlen város Magyarországon, melyen az országot átszelő fő hosszúsági kör áthalad

A 17. keleti hosszúsági kör emlékművet 1997-ben állíttatta Nagykanizsa Megyei Jogú Városa, hogy szimbolizálja: Nagykanizsa az egyetlen város Magyarországon, melyen az országot átszelő fő hosszúsági kör áthalad. Az emlékmű a Földet szimbolizálja, rajta a hosszúsági és szélességi vonalakkal. A 17. keleti hosszúsági körön jelölve vannak azon városok, amelyeken ugyancsak keresztülmegy a 17.