Hétvégi közlekedési előrejelzés

Szombaton a köd feloszlását követően erősebben felhős és napos időszakok egyaránt lesznek, helyenként eső, zápor is kialakul. Keleten néhol megélénkül az északkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 7 és 12 Celsius-fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 Celsius-fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt gyengén felhős, napos idő várható, de kisebb körzetekben tartósabban is felhős lehet az ég. Csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 6 és 11 Celsius-fok között várható, a legmagasabb 17 és 22 Celsius-fok között alakul.

A csapadék miatt nedves útszakaszokon számítani kell arra, hogy az autó könnyebben megcsúszik és tisztában kell lenni azzal, hogy ilyenkor a féktávolság jelentősen megnő, az erős szél pedig ronthatja a járművek menetstabilitását. Záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós útszakaszokra, hirtelen lecsökkenő látástávolságra kell számítani. Hajnalban többfelé a pára, helyenként a köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

A „Kamionstop” 2014. szeptember 27-én 22 órától szeptember 28-án 22 óráig tart.

 

Vélemény, hozzászólás?