Hétfőtől három hétre lezárják Nagykanizsán a Rozgonyi-Sugár utcák kereszteződését

Jelentős beruházást kezd az E.ON hétfőn a nagykanizsai belvárosban. A Sugár utca déli szakaszán kisfeszültségű földkábel cserét, a Rozgonyi utca nyugati szakaszán pedig gázelosztó vezeték cserét hajtanak végre a szakemberek. A két beavatkozást összehangolva, egy időpontban valósítják meg, hogy a munkálatokkal járó esetleges kellemetlenségeket ezzel is csökkentsék.

A munkálatok június 22-én, hétfőtől a Rozgonyi utca és a Sugár utca kereszteződésében kezdődnek, teljes útlezárás mellett. A csomópontban zajló munkavégzés ideje alatt a Rozgonyi utcának a Hunyadi utca és a Gimnázium közti szakasza, valamint a Sugár utcának a Királyi Pál utca és a Gimnázium közti szakasza zsákutca lesz, a Fő utca irányából pedig csak a lakók hajthatnak be a Sugár utcába. A csomópont a beruházás első ütemének idejére, előre láthatóan 3 hétig lesz lezárva.

Ez idő alatt az érintett autóbuszok (8, 8Y) módosított útvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhelyek: Vörösmarty utca, sarok, Királyi Pál utca, sarok, Rozgonyi utca 1. Sugár utca. Ideiglenes megállóhelyek: Magyar utca 60. (mindkét irányban), Kalmár utca (Napraforgó tér irányába.)

A csomópontban egyidejűleg villamos földkábelt és gázvezetéket is cserélnek a szakemberek. A kisfeszültségű földkábel cseréje a kereszteződésből indulóan a Sugár utca 2/a előtti területig tart, érintve az 56-os emlékkertet, a régi mozi mögött húzódó zöld területet. Összesen 267 méter hosszú szakaszt érint a beruházás.

A kereszteződést érintő villamos- és földgázvezetékek cseréjét követően, a beruházás második ütemében a gázvezeték rekonstrukció a Rozgonyi utca nyugati része felé halad tovább, összesen 365 méter hosszúságú szakaszon cserélik ki a gázvezetéket a szakemberek. A vezetékek cseréje és a burkolat helyreállításával augusztus második felében zárul. A munkálatokra az E.ON finanszírozásában kerül sor, 78 millió forint értékben.

A beruházás ideje alatt az áram- és földgázszolgáltatás, valamint a lezárt területen élő lakók közlekedése biztosított lesz. Mindössze néhány ingatlan esetében lehet rövid áramszünetre számítani július 2-án, erről az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd.

Az E.ON munkatársai kérik az arra járókat, hogy a munkaterület közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek! A kivitelezéssel járó átmeneti kellemetlenségek miatt kérik a környéken élők megértését és türelmét – tájékoztatta honlapunkat az Avantgarde Public Relations Kft.