Házakat rongált és közlekedési akadályokat okozott a vihar Zalában és Somogyban

Zala és Somogy megyében több településen is vezetékeket szakítottak le és közlekedési akadályokat okoztak az erős szélben kidőlt fák, több épületet is megrongált a vihar, ami a vonatközlekedésben ugyancsak fennakadásokat okozott szerda este.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összefoglalója szerint fákat döntött ki az erős szél Nagykanizsán, valamint Báza és Bázakerettye között. A közlekedési akadályokat a tűzoltók számolták fel.

Zivatar Nagykanizsán 2019. szeptember 2-án. Fotó: S. Varga György

A Mávinform tájékoztatása szerint Nagykanizsa és Zalakomár között szünetelt a vonatközlekedés, mert fa dőlt a felsővezetékre. A helyreállítás mintegy három órát vett igénybe, addig az utasokat pótlóbuszok szállították Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között – közölte a Mávinform.

Szerdán az esős, szeles idő következtében nyolc alkalommal riasztották a letenyei, lenti, nagykanizsai, zalakarosi és a pacsai hivatásos tűzoltókat. Az esetek során fák dőltek az úttestre, melyeket a tűzoltók minden esetben eltávolítottak, megszüntetve a keletkezett útakadályokat – tudatta a zalai katasztrófavédelem.

A vihar következtében kidőlt fa Nagykanizsán. Fotó: Tóth Edit Éva