Halálos vasúti baleset Nagykanizsán

A helyszínen életét vesztette annak a terepjárónak a sofőrje, amelyik csütörtök délelőtt vonattal ütközött Nagykanizsán – értesült az MTI a helyszínen.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte: vasúti átjáróban történt a baleset Nagykanizsán, a Csengery út közelében, ahol egy terepjáró és egy személyvonat ütközött.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy egy kavicsos, földes út és a Nagykanizsa-Murakeresztúr közötti vasúti vonal fénysorompós kereszteződésében történt a baleset. A Nagykanizsa felé haladó személyvonat a síneken több száz métert tolta maga előtt a terepjárót, amíg a szerelvény meg tudott állni. A terepjárót vezető férfi a helyszínen meghalt.

A vonat utasait a MÁV dolgozói leszállították és visszakísérték a földutas kereszteződéshez. A vonatközlekedés szünetelt az érintett vasúti szakaszon – írta az állami hírszolgálat.

Honlapunk úgy értesült, hogy a terepjáró egy Nissan volt, a baleset áldozata egy 40 éves fityeházi férfi. Időközben a vonatközlekedés ismét zavartalan az érintett vasúti pályaszakaszon.

Összeroncsolódott terepjáró, miután személyvonattal ütközött a Nagykanizsa-Murakeresztúr közötti vasúti vonal fénysorompós kereszteződésében 2020. február 13-án. A vonat a síneken több száz métert tolta maga előtt a gépjárművet, amíg a szerelvény meg tudott állni. A terepjárót vezető férfi a helyszínen meghalt. Fotók: MTI/Varga György