Gyermekeknek szánt vetítő

Míg korábban nagy népszerűségnek örvendett a diavetítő, manapság azok használják, akik szeretnék, ha gyermekük is ugyanezt az élményt élné át.

Hova fejlődött a vetítő?

Míg régebben a diavetítő volt az óriási sláger, manapság a tv kiszorította a pozíciójából, így már csak kevés helyen találhatóak meg. A projektoros kivetítők felváltották a diavetítőket, amik már sokkal okosabbak, újabbak és modernebbek. Példának okáért sokkal könnyebb beállítani, nem igényel utánállítást minden használat előtt, vagy ha esetleg egy hozzá nem értő nyúlna hozzá, akkor sem tehet benne igazán kárt. Éppen ezért ma már rendkívül népszerű és sok helyen használatos, mint például rendezvényeken és akár iskolákban, egyetemeken is. Mint minden újításnak, ennek is el kell jutni a gyermekekhez is, mivel egyre gyakrabban találkozni a gyerekeknek kifejlesztett projektoros vetítőkkel.Projektoros LED-es asztali lámpa

Egy csodálatos újítása a Philipsnek a Disney 2 az egyben projektoros asztali lámpa, ami jelenleg nagyon sok Disney kedvenc képével elérhető, mind a kislányok, mind a kisfiúk vonatkozásában. Lányoknak általában a Disney hercegnők nagy kedvencek, amiket a Philips is így gondolt, ezért megalkotta nekik a Hercegnők képével ellátott projektoros lámpát. Ennek egyik része egyszerű lámpaként funkciónál, megvilágítva a raja lévő képet, így hangulatos, meleg fényt adva a szobába. Remekül használható elalváshoz, vagy az azt megelőző meséléshez.

A másik funkciója a projektor, amivel ki lehet vetíteni a falra vagy a plafonra a hozzá tartozó 3 korong képeit. Minden korongon 8 kép van, amik által a mesében érezhetik magukat a lurkók. A két üzemmód között egy kapcsolóval könnyedén válthatunk, amit úgy alakítottak ki, hogy a kis kezek is könnyedén megtehessék. Ez a lámpa elérhető még Jégvarázs, Verdák, Pókember és Star Wars kivitelben is, csak, hogy a legnépszerűbbeket említsük.
Ha pedig ez nem lenne elég, akkor itt vannak a
kettő az egyben zseblámpák is, amik korong nélkül zseblámpák, koronggal varázslatos képeket vetítenek a falakra. Mindkét termék igazán különleges és remek ajándék lehet a gyermekeknek akár szülinapra vagy bármilyen ünnepre egyaránt.

Miért hasznosak?

Ha a fentiekből nem derült volna ki az előnye ezeknek a lámpáknak, akkor ezt nagyon jól példázza az egyik olvasói levél a Zseblampa.com oldalon. A gyermekszoba éjszakai világításáról szóló levélben egy anyuka kifejti, hogy milyen hasznos, hogy nem kell a mennyezeti lámpát felkapcsolni, ha éjjel rosszat álmodik a gyermeke, így nem ébred fel teljesen és nem kell a hosszas altatási folyamatot újrakezdeni. Persze ez csak szülői szemszög, arról a szakértők tudnak beszámolni, hogy ezek a lámpák mennyire fejlesztik a gyermekek fantáziáját, ösztönözve őket a szerepjátékokra.