Gázszünet várható ma Nagykanizsán!

Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. hibajavítást végez május 14-én, pénteken 12:00 és 16:00 óra között Nagykanizsa belvárosában. A munkálatok ideje alatt a földgázszolgáltatás szünetel az alábbi utcákban: Ady Endre u. 1-14.; Erzsébet tér 1-23.; Fő út 1-4.; Király u. 1-47.; Magyar u. 2-4. és 5-13.; Múzeum tér 1-8.; Nagyváthy u. 1-5.; Rozgonyi u. 1-12.; Sabján Gyula u. 10.; Szent Imre u. 1-2. és 4.; Zárda u. 1. és 16.; Zrínyi Miklós u. 7-38.

A munkavégzéssel összefüggésben a közúti közlekedésben forgalmi korlátozás nem várható. A hibaelhárítást követően a szolgáltatás ismét a megszokott módon lesz elérhető.

A szakemberek kérik az érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a gázszünet időtartama alatt a gázkészülékek elzáróit tartsák zárt állapotban. A hibajavítással járó gázszünet miatt a területen élők türelmét és megértését kéri az E.ON! – tudatta honlapunkkal a társaság.

Mint a közlemény fogalmazott, a gázszünet ideje alatt a gázkészülékek elzáróit tartsák zárt állapotban! Ez nagyon fontos, hiszen például tegnap Nagykanizsán történt egy ezzel kapcsolatos tűzoltói beavatkozás.

Nyitott állapotban hagyta otthona gázkészülékeit egy idős ember csütörtökön Nagykanizsán, ám mivel kulcsait elhagyta, vissza már nem tudott jutni Hermann Ottó utcai lakásába. A város hivatásos tűzoltói siettek a segítségére, akik az ingatlanba történő bejutás után a gázkészülékeket elzárták – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.