Garázskapu gyulladt ki a Múzeum téren, négyen megsérültek egy balesetben Galamboknál

Hétfőn szinte egész nap vonultak a nagykanizsai lánglovagok.
Az erős szél miatt egy antenna megdőlt, több cserép pedig meglazult egy épület tetején Nagykanizsán hétfőn délután 14 óra körüli időben a Dózsa György utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a közlekedést veszélyeztető elemeket gépezetes tolólétra segítségével eltávolították.

Hétfőn éjszaka 23 órakor papírt és ruhatextíliát égettek egy fa garázskapu előtt Nagykanizsán, a Múzeum téren. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a hulladék izzott, a garázsajtó egy része pedig füstölt. A tüzet egy vízsugárral eloltották, a garázst átszellőztették. (Fotó: Cseresznyés Dániel tűzoltó főhadnagy – Nagykanizsa HTP) (A garázskaput feltehetően fel akarták gyújtani. A Szerk.)

Hétfőn délelőtt kétszer is műszaki mentéshez riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat Kanizsán. A Vörösmarty utcában egy idős ember otthonába történő bejutáshoz nyújtottak technikai segítséget a rendőrség és a mentőszolgálat szakembereinek. Nem sokkal később egy Zárda utcai társasházhoz riasztották az egységet, ahol kihúzható létra alkalmazásával segítették a rendőrök bejutását egy beteg első emeleti lakásába.

Még mindig hétfői, de környékbeli hír, hogy karambolozott és az árokba csapódott két személygépkocsi a 7-es főút 196-os kilométerénél, Galambok közelében.
A helyszínre a zalakarosi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a járműveket áramtalanították – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban azt közölte, egy 19 éves nyírpazonyi nő közlekedett hétfőn délután 15 óra 15 perckor autójával a 6832-es számú úton Zalaszentjakab irányából Galambok felé. Haladása során a 7-es számú főút kereszteződésénél nem adott elsőbbséget a Nagykanizsa irányából Zalakomár felé tartó gépjárműnek és összeütköztek, majd mindkét autó vízelvezető árokba csapódott. A baleset következtében négyen megsérültek. (Helyszínelési fotó: ZMRFK)