Fidesz álláspont a nagykanizsai helyzetről

“Sajtótájékoztató a nagykanizsai helyzetről.

Cseresnyés Péter, mint volt polgármester így kezdte:

A nagykanizsai ellenzék olyan, mint egy zártkörűen működő részvénytársaság, melynek vezetője diktátummal akarja irányítani a neki székhelyet biztosító várost. A Fodor Zrt. 2019. október 13. óta semmi mást nem csinál, mint akadályozza Nagykanizsa demokratikusan megválasztott polgármesterének munkáját.

Sokak véleményét fogalmazom meg, amikor azt mondom: a Fodor Zrt. a választói akarattal szembemenve fogalmaz meg folyamatosan diktátumokat Balogh László polgármester és a Fidesz irányába. Mindez ellehetetleníti nem csupán a polgármester munkáját, hanem a város működését is. Ezzel együtt veszélyezteti Nagykanizsa fejlődését is.

Bizzer András frakcióvezető így folytatta:

A Fidesz-KDNP egyéni választókerületi jelöltjeire összesen 6.643 szavaztak, míg polgármester-jelöltjére 7.189-en.
Ezzel szemben ÉVE-DK-Jobbik-MSZP-LMP-Momentum egyéni választókerületi jelöltjei összesen 6.886 voksot kaptak, míg polgármester-jelöltje 6.695-öt.


Összességében tehát a nagykanizsai választópolgárok a Fidesz-KDNP pártszövetségre 13.832, míg az ÉVE-DK-Jobbik-MSZP-LMP-Momentum pártszövetségre 13.581 szavazatot adtak le. Ennek ellenére a választási szabályok eredményeképpen a Fidesz-KDNP 7, a többiek 8 helyet nyertek el, tehát közel döntetlen az eredmény.

Mégis a nagykanizsai kormányellenzék Fodor Zrt-be tömörült tagjainak egyetlen dolog számít: a hatalom. Ennek megszerzéséért mindent be is vetnek.
Báránybőrbe bújt farkasként az együttműködés látszatát keltik, de elutasítják a megegyezést, és egészen egyszerűen zsarolnak. Nem elégszenek meg azzal, hogy a választási matematika többséget biztosított számukra.


A mérhetetlen hatalomvágy és pénzvágy elvakítja őket, amit a tetteik is igazolnak. Létrehozták a tanácsnoki rendszert, természetesen magas fizetéssel. Növelték a bizottságok számát és az egyes bizottságok létszámait is. Saját maguk számára jelentősen megemelték a képviselői fizetéseket. Az önkormányzati cégvezetők elsöprő többségét leváltották, hogy a helyükre pályáztatás nélkül a saját embereiket nevezhessék ki. Jól látható, hogy csak saját magukra és a saját holdudvarukra gondolnak.

Most pedig az alpolgármester választás okán fenyegették meg újra a polgármestert, hogy ha nem az általuk felvázolt forgatókönyv valósul meg, akkor minden pénzt és jogkört megvonnak tőle, ezzel is ellehetetlenítve a polgármesteri munkát.

A Fidesz-KDNP sem most, sem a jövőben nem fog engedni a zsarolásnak. Balogh László polgármester úr és a fideszes képviselők számára sokkal fontosabb a nagykanizsaiak jövője, mint az ellenzék által saját maguknak biztosított zsíros tanácsnoki állások és fizetések, valamint az általuk megszabott diktátumok.


A továbbiakban is kiállunk a ránk szavazó emberek mellett, s természetesen azokért is, akik nem számunkra adtak bizalmat, hiszen ők most képviselet nélkül maradtak, mivel Fodor Csabáék csak a saját hasznukkal vannak elfoglalva.

Kevés reményt látunk arra, hogy a hatalom és pénzvágy csökkenni fog, de mégis itt az ideje, hogy felszólítsuk a 8-akat: fejezzék be végre városellenes politizálásukat, és ne csak magukra, hanem a város polgáraira is gondoljanak, és a szavazók szavazatinak arányában történjen a megegyezés.


Ezek a fenyegetésbe bújtatott aránytalan javaslatok nem lehetnek a megegyezés alapjai, ezért a Fidesz frakció tartva magát a megegyezés szándékához várja a megfelelő ajánlatot, legyen ez most, vagy a Kormányhivatal intézkedése után.”

(Forrás: ITT)