Február 1-jétől változik a helyi járatok közlekedési rendje Nagykanizsán

Február 1-jétől változik a helyi járatok közlekedési rendje, az új menetrend Nagykanizsa nagyobb városrészeiből közvetlen eljutást biztosít a vasútállomásra.
A döntés az üzemeltető Volánbusszal történt egyeztetéseket követően született meg. A tárgyalások során végig azt az álláspontot képviseltem, hogy a menetrend változása során a kanizsaiak közlekedési lehetőségei nem romolhatnak, sőt épp ellenkezőleg: a cél az volt, hogy új, a vonatokhoz kedvezőbben csatlakozó helyi autóbuszjáratokkal legyen elérhető a vasútállomás.

Azt gondolom, hogy utasbarát megoldás született, amely lehetővé teszi az InterCity vonatok átszállások és várakozások nélküli elérését. Bízom benne, hogy a jövő hétfőn életbe lépő változások megkönnyítik az autóbusszal közlekedők életét, az új menetrend elnyeri tetszésüket, s a korábbi bosszúságok a múlté lesznek.

Február 1-jétől tehát a 18-as járatok mellett a 20-as és 21-es, illetve az új 22-es járatok is a vonatokhoz igazodnak. Az új körjáratok az alábbiak szerint biztosítanak kedvezőbb csatlakozást:

18-as vonal:
A Kalmár utca és a Vasútállomás között a jövőben jellemzően 30 percenként a 18-as járatok mellett a 20, 21 és az új 22-es járatok is biztosítják a kapcsolatot, igazodva a vonatokhoz és az iskolai munkarendhez.
20-as vonal:
A Kalmár utcától 4:45-kor meghirdetett járat 10 perccel korábban, 4:35-kor indul és a Vasútállomásig meghosszabbítva közlekedik, illetve csatlakozást biztosít az 5:18-kor Budapestre induló InterCity vonathoz.
21, 21Y és új 22, 22Y vonalak:
▪ Jellemzően kétóránként a Budapestről érkező és Budapestre induló InterCity vonatokhoz igazodva a vasútállomásról vagy a vasútállomásig közlekednek a fenti körjáratok.
▪ Az InterCity vonatokhoz csatlakozó, Vasútállomásról induló 21, 21Y járatok a Kalmár utcáig a 18-as buszokkal megegyező vonalon, onnan a járati útvonalon változatlanul haladnak tovább.
▪ A Vasútállomásig meghosszabbított járatok új, 22 és 22Y jelzéssel a Kalmár utcához visszaérkezve a 18-as buszokkal megegyező vonalon közlekednek tovább és biztosítják a csatlakozást az InterCity vonatokhoz.
▪ Az új 21, 21Y és 22, 22Y járatok hétvégén közösen gyakrabban, 60 percenkénti közlekedés helyett 30-60 percenként indulnak.
▪ A munkanapokon 6:00-kor és 14:00-kor, illetve a naponta 22:00-kor a Kalmár utcától meghirdetett járatok 8 perccel később indulnak (6:08, 14:08, 22:08), kedvezőbben igazodva a munkarendekhez.
Az új menetrend elérhető a Volánbusz honlapján – írta Facebook oldalán csütörtökön Balogh László nagykanizsai polgármester.