Facebook kampány tervezés

Elsőre nehéznek tűnhet a Facebook kampány létrehozása, először nem árt tudni, mik a kampány céljai, tartalma, ki a célközönség, mik a siker útmutatói. Lehetőség van rá, hogy a Facebook oldal látogatóit átvigyük a honlapra, vagy elérhető, hogy a Facebookon nézzenek meg egy brand építő videót. Arra is lehetőség van, hogy egy bizonyos akcióra hívja fel a figyelmüket, vagy remarketing célokat érjen el a kampány.

Ha megvan a cél, akkor abban rejlik a siker kulcsa is. A honlapra kattintások és a megtekintésszám, valamint az akció kihasználása az, amely megmutatja, hogy sikeres-e a Facebook kampányunk, nem utolsó sorban a látogatók ügyfelekké válnak majd. Ha mindezeknek a birtokában vagyunk, a tartalmat ezekhez érdemes igazítani. Sokat javíthatnak az emberek cselekvésre buzdításánál az igényes vizuális anyag, amely vásárlásra, lájkolásra, átkattintásra ösztönözheti az érdeklődőket.

Fontos meghatározni a célközönséget: kik azok, akiket el szeretnénk érni, bemutatni nekik a terméket vagy szolgáltatást, a kampány által ügyfelekké alakítani őket? Olyan egyszerű lépésekkel is kezdődhet a célközönség meghatározása, mint a nem, lakóhely, életkor megadása, a Facebook adatok alapján olyan tulajdonságú emberek számára is hirdethetünk, akik például a gourmet ételek után érdeklődnek, vagy az online ékszervásárlás iránt. Érdemes a kampány alapjait folyamatosan végig kísérni, mert a beállításokon lehet változtatni, ha úgy érezné, hogy lehetne bővíteni vagy szűkíteni a célközönséget. A látogatók figyelmét más vizuális módon is meg lehet ragadni, például képek helyett videókkal, de lehetőség van élő videókat is közölni az oldalon.

A White Elephant Media a marketing és közösség építésénél egyaránt segítségére lehet. Egy márka vagy cég életében rendkívül sokrétűen lehet felhasználni, így annak csak a képzelet szabhat határt. Egy jól megtervezett kampány ugyanis képes a cég terveinek és céljainak megvalósítására és elérésére, akár mindezt 100%-ban tudja teljesíteni. Többek között teljeskörű Facebook marketingszolgáltatást nyújt, a célcsoport kutatástól kezdődően a kampányok megtervezésén, kivitelezésén át a riportálásig felel.