Évek óta harcolnak a szelektív hulladéksziget megszüntetéséért Kanizsán

Áldatlan állapotok uralkodnak Nagykanizsán az egyik Zemplén Győző utcai szelektív hulladéklerakó szigetnél, ugyanis ismeretlenek – sokszor az éj leple alatt – számtalan nem oda való szemetet/hulladékot helyeznek ki a konténerekbe és azok mellé.

A Zemplén Győző utca 9/B. egyik hölgy lakója írta nekünk, hogy évek óta azért harcolnak az illetékesekkel, hogy a tőlük mintegy 30 méterre lévő hulladékszigetet véglegesen számolják fel.

(Az ominózus, felszámolandó kanizsai hulladéksziget. Fotó: Olvasónk)

Nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, hogy a sok levelezéssel tarkított kérés végre meghallgatásra talált, ugyanis az egyik nagykanizsai szolgáltató olyan véleményt adott ki az ürítésre, egyben felszámolásra hivatott cégnek, hogy részükről rendben van az ominózus hulladékgyűjtő-sziget megszüntetése.

Amúgy a környéken találhatók a közelben hasonló „szigetek” is, ezért megoldható a háztartásokban keletkező szelektív hulladék elhelyezése – értesült az üggyel kapcsolatban honlapunk.

Összegzésként elmondhatjuk, a kanizsai szelektív hulladékgyűjtőkbe és környékére is csak a tudatlan és a közösségi együttélés normáit nagy ívben leszaró emberek teszik/rakják be/le az oda nem való hulladékaikat.

Ez is olyan mint a sport, az eredmény elérése érdekében először a fejekben kellene rendet tenni. Bár ez Magyarországon elég nehéz mutatvány.

A cikkhez tartozik még, hogy legutóbb megint az emberi hülyeség és felelőtlenség miatt vonultak a kanizsai hivatásos tűzoltók, ugyanis hétfőn késő délután egy fém konténerben fa anyag kapott lángra Kanizsán a Sörgyár utcában, amit a helyi lánglovagok egy vízsugárral rövid idő alatt eloltottak.