Elkészült az Alsóvárosi templom előtti és a Szent József téri parkoló is

Kedves Kanizsaiak!
Az elmúlt hetekben, hónapokban a belvárosban járva látványos változásokat tapasztalhattak, számos közterület, tér és parkoló újult meg, méltó és kulturált környezetet biztosítva az itt élők számára. A Zöld Város – Zöld Nagykanizsa projekt eredményeként az Eötvös tértől egészen az egyetemi kampuszig egységessé és esztétikussá vált a belváros.

A mai napon örömmel mondhatjuk el, hogy elkészült e nagyprojekt keretében az , amelyet immáron teljes egészében birtokba vehetnek az autótulajdonosok a nemrégiben átadott Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza előtti parkoló mellett.

Cseresnyés Péter, városunk és a térség országgyűlési képviselője az elkészült parkoló sajtóbejárásán emlékeztetett, hogy e felújítás egy nyolc-tíz éve, még az előző városvezetések idején kezdődő nagyszabású belvárosrekonstrukció záró fejezete, amely program során óriási átalakuláson, európai léptékkel mérve is értékelhető megújuláson ment keresztül Nagykanizsa teljes belvárosa.

Az Erzsébet tér felújítását követően a Fő út, majd az Eötvös és a Deák tér is megszépült, amely számos vállalkozót arra sarkallt itt a belvárosban, hogy egységessé téve, ő maga is felújítsa üzletét, ezzel is megtartva és növelve a munkahelyek számát.

Bizzer András alpolgármester úr az elkészült parkolók kapcsán elmondta, hogy 162 parkoló kialakítása mellett mindkét területen új térkő burkolatú járdák épültek, megújult a közvilágítás és a zöldfelületek, több mint 200 fa, 7000 cserje és talajtakaró, évelő növény ültetésére került sor több ezer négyzetméteren.

A Zöld Város program közel 1.5 milliárd forintos keretösszegén belül ez a projekt nettó 220 millió forintos tételt jelentett, lezárva a most zajló fejlesztési programot – tájékoztatott Facebook oldalán pénteken Balogh László nagykanizsai polgármester. (Drónfotók: Kovács Krisztián)