Elhunyt Boa Sándor, Nagykanizsa kitüntetettje

“Kedves Kanizsaiak!
Szomorú hírt kaptam ma reggel: városunk közössége ismét szegényebb lett egy példaemberrel, elhunyt Boa Sándor.
Boa Sándor a Kerka-menti Kislakosban született 1937-ben. A nagykanizsai Irinyi Dániel Általános Gimnáziumban (ma BLG) érettségizett. Ezt követően Sopronban és Vancouverben tanult. Erdőmérnöki oklevelét 1962-ben szerezte meg a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetem hallgatójaként.

A régi Dél-Zalai Állami Erdőgazdaság munkatársa lett. A jogutód Zalaerdő Rt-nél műszaki osztályvezető főmérnökként fejezte be pályafutását 1992-ben.

Boa Sándor a nyugdíjas éveiben is aktív, Nagykanizsáért és annak lakóiért szüntelenül és önzetlenül tenni akaró ember volt. A kanizsai és zalai idősügyi tanács alelnökeként tevékeny szerepet vállalt, de figyelme, érdeklődése nem korlátozódott csupán a szenior korosztályra. A jövőt az idősek és a fiatalok közti, a generációkon átívelő együttműködésben látta.

Boa Sándornak 2017-ben Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése az erdőgazdálkodásban, az idősügyben és a közéletben végzett kiemelkedő munkásságáért „Nagykanizsa Megyei Jogú Városért” kitüntető címet adományozott.

2019-ben megkapta a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést. Az elismerés kapcsán a helyi újságnak azt nyilatkozta: „Sokszor a célok, amiket fiatalon az ember megfogalmaz, azok nem célok, hanem eszközök. A siker, a pénz, a karrier, ezek eszközök. A cél a boldogság. Ezt most már tudja az ember. És jók ezek az eszközök, ez hajtja az embert, de az eszközt nem kell összekeverni a céllal.

Mert a cél a boldogság. És ehhez van egy nagyon fontos lelki dolog, az pedig a szeretet. Aki nem tud szeretni, az igazán boldog nem tud lenni”.
Boa Sándor halálával pótolhatatlan űrt hagy maga után. Ugyanakkor: „Az igaz ember eltávozik, de fénye megmarad!”
Isten nyugosztalja Őt!” – írta Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester.