Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán is

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő egy nagykanizsai, Király utcai társasház első emeleti lakásában hétfőn délután. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig a tulajdonos kiszellőztetett. A raj visszaállította az eredeti állapotot, mérések hajtott végre, de nem tudta kimutatni a mérgező gáz jelenlétét.

Ugyanakkor a készülék kiolvasása után több jelzés is magas értéket állapított meg. A helyszínre a kéményseprők és a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek.

Kedden szintén életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Kinizsi Pál utcai társasház egyik földszinti lakásában. A város hivatásos tűzoltóival egy időben érkeztek a helyszínre a kéményseprők, akik a rajjal közösen méréseket hajtottak végre, majd kiolvasták az érzékelő adatait, amelyek magas értéket mutattak. A kéményseprők az ingatlan kazánját és annak kéménybekötését is ellenőrizték, az ott lakók figyelmét pedig felhívták a gázkészülék mielőbbi, szakemberrel történő felülvizsgáltatására – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Hungarianpress a Kéményseprők Országos Szakszervezetének közleménye nyomán számolt be arról, hogy kedden egy négytagú család (két gyermek és két felnőtt) vesztette életét a fővárosban, Terézvárosban.

Halálukat szén-monoxid mérgezés okozta. Az elhunyt családfő Tarpa háziorvosa volt, sajtóhírek szerint a gyermekek és a szülők már napok óta halottak lehettek. A tragédiát feltehetően a fűtő- vízmelegítő készülék meghibásodása okozhatta.