Ékszer trendek 2018-ban

Így az esküvői szezon közepén érdemes rápillantani az év trendjére az ékszerek vonatkozásában is. Hátha tudunk újdonsággal szolgálni azoknak, akik még a nagy nap előtt állnak.

Újra nagy divat lett, hogy a leánykérés pillanatában a reménybeli vőlegény egy soliter gyűrűt húz elő, és azzal kéri meg a kedvese kezét. Hogy ez milyen gyűrűt takar? Egy olyan ékszert kell elképzelni, ami egy nagy, hangsúlyos kőből, vagy egy nagyobból áll és azt sok pici kő veszi körül. Hagyományosan ezek fehér színű kővel készülnek, de nem ritka már, hogy színes gyémánttal kérik a srácok. Ez az a gyűrű, ami egy hollywoodi romantikus produkcióból nem maradhat ki. Mondhatnánk úgy is, hogy kőbe van vésve ennek szükségessége. Hiszen ki ne olvadna el egy ilyen jelenet láttán, miközben magát képzeli a hősnő szerepébe? 

Lányok! Ki meri kijelenteni, hogy soha nem játszott el a gondolattal, hogy egy szép napon a nagy Ő milyen módon és nem utolsó sorban milyen gyűrűvel kéri meg a kezét?! Ugye, hogy mindenkinek van egy terv és egy gyűrű a gondolataiban? 

Nem csak a klasszikus a szép

Szerencsére már olyan világot élünk, hogy senkit nem néznek ki azért, mert nem ragaszkodik a hagyományokhoz. Tehát ha neked a színes kő tetszik, nosza finoman tudasd a kedveseddel, hogy azzal szerezhetne igazán nagy örömet. Formák tekintetében sem kell leragadnunk a klasszikus oválisnál, noha az az egyik legnőiesebb, de bátran választhatunk csepp, háromszög, kör és még számos csiszolási forma közül. Persze általában a pasi választja ki a gyűrűt, de azért némi sugalmazást biztos szívesen fogadnak.

Idén nagy divat a háromköves gyűrű, mint amilyet Meghan Markle kapott Harry hercegtől, vagy akár a színezett gyémánttal ellátott ujjékszerek. Azoknak pedig, akik a fehér és klasszikus, letisztult darabokat kedvelik, javasoljuk, hogy legalább csiszolás terén térjenek el a hagyományostól. Bátran válasszanak akár sokszögekre csiszolt követ, higgyétek el csodálatosan csillog, ha ráesik a napfényt. Ha pedig mégis a klasszikus kör vagy ovális forma a szívetek vágya, akkor különlegessé tehetitek egy apró trükkel, ami a háló nevet viseli. Ebben az esetben a középső nagyobb követ sok apró veszi körül, mintegy kiemelve a nagy szépségét. Ezek a picik lehetnek akár színes kövek is.

A színek

Mint már említettük, a kövek színe lehet bármilyen, bátran válogassatok a színes szekcióból is. Lehet a feketétől kezdve bármilyen, ami csak tetszik. Nagy népszerűségnek örvend az úgynevezett rosegold színű kő, ami roppant nőies, ezért jó kiegészítő lehet bármely ruhához is. Csodálatos lehet még például egy smaragd, zafír, rubin vagy turmalin drágaköves eljegyzési gyűrű is. Ezek mind olyan drágakövek, melyek sosem fognak veszíteni csillogásukból és népszerűségükből.

Kívánjuk, hogy a Ti szerelmetek is hasonlóan tartós legyen, mint ezeknek a drágaköveknek a fénye.