Egyre jobban megéri a reptéren parkolni

Tagadhatatlan, hogy a reptéri parkolás a korábbi években igencsak drága mulatság volt. Szerencsére ez mára megváltozni látszik, hiszen a Budapest Airport rengeteget tett azért, hogy az ilyen jellegű szolgáltatása minél népszerűbb lehessen. Emiatt érdemes alaposabban megismerni ezt a szolgáltatást, hiszen jó választásnak bizonyulhat egy hosszabb utazás esetén.

A reptéri parkolás díjszabásai jelentős eltérést mutatnak attól függően, melyik zónát választjuk. Természetes, hogy a terminál bejáratánál elhelyezett zónák díjszabásai a legmagasabbak, illetve a legtávolabbi Holiday névre keresztelt zónák a legolcsóbbak.

A bud.hu munkatársa azonban arra hívja fel a figyelmünket, hogy a távolság és az ár nem feltétlenül van szoros összefüggésben egymással. A díjszabást elsősorban a parkoló jellege határozza meg, ám természetes, hogy a terminál közelében vannak az úgynevezett prémium parkolók, ahol rövid ideig tartó parkolásra nyílik lehetőség. Ezeket a zónákat használjuk abban az esetben is, ha csak kihoztunk valakit a reptérre, vagy épp elé jöttünk. A Budapest Airport szeretné segíteni a zavartalan közlekedést, illetve szeretné még népszerűbbé tenni a reptéri parkolás szolgáltatást, ezért a rövid ideig tartó megállásokat ingyenesen elérhetővé tette.

A reptér munkatársa arra is felhívta a figyelmünket, hogy a reptéri parkolás igénybevétele előtt érdemes alaposabban is tájékozódni a különböző zónák szolgáltatásairól, illetve díjszabásáról. Alapvetően ki lehet jelenteni, hogy a zónák díjszabása között jelentős eltérések tapasztalhatók, így egyáltalán nem mindegy, melyiket választjuk. A legszerencsésebb, ha már otthon elvégezzük a zónák összehasonlítását és céltudatosan érkezünk. Ilyen esetben természetesen érdemes élni az online foglalás lehetőségével is. Ha jó döntést szeretnénk hozni, érdemes szem előtt tartani a kiszemelt zónák legfontosabb tulajdonságait.

Mielőtt kiválasztjuk a számunkra megfelelőnek tűnő parkolót, vegyük szemügyre annak elhelyezkedését, illetve tekintsük meg, milyen távolságra található a terminál épületétől. Noha földrajzi értelemben ezek a távolságok egyáltalán nem jelentősek, mégis érdemes kalkulálni velük, ha sietnünk kell. A reptéri transzfer gyors és rendszeres szolgáltatást jelent, de némi időt mégis igényel az eljutás. Persze ha nem sietünk, a távolságot akár gyalogosan is megtehetjük.

Ezt biztonságos gyalogjárdák teszik lehetővé, nem kell a közlekedő autók között cikáznunk, ezzel kockáztatva a testi épségünket. Tartsuk szem előtt a kiszemelt zónák szolgáltatási körét is. Némely esetben kiegészítő szolgáltatásokra van lehetőség; akár kiemelt biztonsági szolgálatot vehetünk igénybe, vagy akár megmoshatjuk a gépkocsinkat. Megfelelő döntésnek köszönhetően akár jelentős összegeket is a zsebünkben hagyhatunk, így mindenképpen érdemes foglalkoznunk kicsit a megfelelő parkoló zóna kiválasztásával.

A Budapest Airport vezetősége igyekszik minden olyan szolgáltatást még vonzóbbá tenni, ami a reptéri parkoláshoz kapcsolódik. Ennek az üzletpolitikának köszönhető, hogy egyre több úgynevezett XXL parkolót hoznak létre. Ezeken a helyeken akár egyterű gépjárművel és más nagyobb méretű járgánnyal is parkolhatunk. A reptér vezetősége ilyen módon igyekszik népszerűsíteni a szolgáltatást, illetve tehermentesíteni egyes zónákat.

Ennek a gondolkodásnak köszönhető, hogy az XXL parkolók alapáron vehetők igénybe. Éljünk a lehetőséggel, ha repülőutat tervezünk, és válasszuk a reptéri parkolás szolgáltatást!

Vélemény, hozzászólás?