Egyre agresszívabbak, követelőzőbbek a menekültek

debrecen-menekultek-gyujtogatas-1

Egyre agresszívabbak, egyre követelőzőbbek a mind nagyobb számban Magyarországra érkező illegális migránsok – mondta az MTI-nek szerdán Kovács Zoltán kormányszóvivő pár órával azután, hogy Röszkén könnygáz bevetésével fékezték meg a regisztrációra várók között kitört dulakodást.

A kormányszóvivő hozzátette, mivel az illegális bevándorlók nem engedelmeskednek a szabályoknak, egyre nehezebb feladat a hatóságok számára az európai rendelkezések által megkövetelt intézkedések – köztük az ujjlenyomat-vétel – végrehajtása, ezzel egyre inkább ellehetetlenítik azt, hogy regisztrálva, kontrollált módon lépjék át a határt.

Nincs semmilyen ok, ami szükségessé tenné, hogy 141 ezer ember érkezzen illegálisan Magyarországra a zöldhatáron keresztül – jegyezte meg Kovács Zoltán.
Hozzátette: hetek óta jelzik, hogy a tapasztalatok szerint az illegális migránsok számának növekedésével párhuzamosan azok magatartásában is alapvető változás  következett be.

A kormányszóvivő közölte: a magyar rendőrség rendkívül nehéz körülmények között, a lehető legemberségesebben tesz meg mindent, hogy el tudja látni a határ védelmét, illetve megtegye az átlépők esetében a szükséges lépéseket.

Tudjuk, hogy a rendőrség képes ezt elvégezni – fogalmazott, jelezve, hogy a határvadász egységek fel lesznek készítve az ilyen jellegű események kezelésére is, a jövő heti rendkívüli parlamenti ülésen pedig jogszabályi védelmet is kap a magyar határ. MTI

Vélemény, hozzászólás?