Egy otthonos gyerekszoba csodákra képes, avagy csináljunk énidőt

Hányan és hányszor élhettük már át a pillanatot, amikor olyan jó lenne egyedül, melegen meginni a kávét, vagy csak leülni 5 percre és szusszanni egyet csendben. Ez már egy gyermek mellett is kihívás, több mellett meg egyenesen mission impossible. Azért mi megpróbálunk adni néhány támpontot a kivitelezéshez.

Gyerekbarát gyerekszoba

Egy gyerekszoba mindig legyen gyerekbarát, ez evidens, de mi most nem erre gondolunk. Hiszen mást jelent mind felnőtt, mind gyermek szemszögből az, hogy gyerekbarát a szoba. A szülők részéről is van épp elég elvárás, mint például:

  • a gyerekbútorok legyenek jó minőségű, biztonságos alapanyagokból, a felületkezelés is természetes anyagokkal történjen,

  • maguk a bútorok legyenek biztonságosak, lekerekítettek, strapabíróak,

  • legyenek erősek, amik elbírják a csintalan lurkókat, de egyben nézzen is ki jól, alkosson egységes képet a szoba látványa,

  • lehetőleg egy helyről tudjuk beszerezni, ne kelljen lejárni a lábunkat a különböző darabokért,

  • végül pedig tartsa meg az értékét.

A gyerekek merőben más szemszögből közelítik meg ezt a kérdést. Az ő elvárásaik egy gyerekszobával kapcsolatban:

  • legyen izgalmas, érdekes

  • legyen sok hely, ahová el lehet pakolni a játékokat, vagy egy bújócska esetén rendelkezzen sok búvóhellyel

  • tükrözze az ő belső világukat, ki tudjanak teljesedni, ha a helyzet úgy kívánja.

Mindezek azért is különösen fontosak, mert jó esetben 18 évig mindenképp otthon fognak lakni, még ha nem is ugyanabban a szobában, mint picibaba korukban. Ahogy a gyermekek változnak, úgy változik az ízlésük is, amit néha lehetetlen követni, de mégis megpróbálunk a kedvükben járni. Ha a gyerekszoba megfelel az elképzeléseiknek, azt onnan fogjuk leginkább észrevenni, hogy olyan lesz, mintha otthon sem lennének. Így nekünk is lehetőségünk lesz arra, hogy néha megpihenjünk pár percre, vagy akár olvassunk pár oldalt a kedvenc könyvünkből, így teremthetünk magunknak „énidőt”. Ez mind remekül hangzik, de hol találunk olyan megbízható márkát, ami megfelel ezeknek a feltételeknek?

Jó hírünk van, a Kimmel Gyerekbútor kínálatában kapható Cilek bútorcsaládban nem csalódhatunk, hiszen a márka több, mint 20 éve él és az idők során nemzetközivé nőtte ki magát. Ez már elegendő ok arra, hogy azt feltételezzük, hogy megbízható minőséget képviselnek, hiszen enélkül nem lehet fennmaradni a nemzetközi piacon. A bútoraikat szemlélve, arra a következtetésre juthatunk, hogy ténylegesen azért alakult a cég, hogy a gyermekek álmait valóra váltsák. Hiszen melyik kisfiú ne ébredne szívesen egy versenyautós ágyban? Melyik kislány ne érezné magát Csipkerózsikának egy olyan szobában, amit igazi hercegnőknek terveztek?

Ezektől függetlenül természetesen ne csodálkozzunk, hogy a gyermekek előszeretettel barangolnak át hajnalban a szülői ágyba, hiszen egy bizonyos korig a szüleik azok, akiknek a testi közelsége megnyugtatja őket és elűzik a rossz álmokat. Nyugalom, 16-17 évesen már nem hozzánk fognak odabújni, úgyhogy addig élvezzük ki, míg lehet!