Megpróbálta megölni 14 éves unokáját egy keszthelyi férfi

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 14 éves fiú, akire baltával és késsel támadt rá nagyapja közös otthonukban – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Nothoff Ingrid elmondta: a minden előzmény nélküli eset kedden történt, abban a keszthelyi családi házban, ahol együtt laktak az elvált nagyszülők, illetve a nagymama által nevelt fiú.
A 14 éves gyerek a számítógépe előtt ült, amikor a nagyapja egy balta élével hátulról a fejére vágott. A földre került fiúnak ezután még többször nekitámadt a baltával és a késsel, de a gyerek a házból végül ki tudott menekülni az utcára – közölte a szóvivő.
A mentőket és a rendőröket a szemben lakó szomszéd értesítette. A fiút életveszélyes sérülésekkel szállították a zalaegerszegi kórházba.
A középiskolát most elkezdett 14 éves gyerek a rendőröknek azt mondta: soha semmilyen konfliktusa nem volt korábban a nagyapjával. Számára is érthetetlen volt, hogy az idős férfi minden előzmény nélkül váratlanul hátulról nekitámadt.
A 61 éves B. J-t a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását is. Emberölés kísérlete miatt folyik ellene eljárás, amelynek során azt mondta, hogy megbánta a tettét, de arra semmilyen magyarázatot nem tudott adni – említette a szóvivő.
Az MTI úgy tudja, a fiú a váratlan támadás idején, a súlyos koponyasérülései és más sebei ellenére mindvégig próbált eszméleténél maradni, mert úgy gondolta, ha elájul, a nagyapja biztosan megöli. A férfi korábban nem volt büntetve és pszichiátriai kezelés alatt sem állt még, de a mostani eset miatt kezdeményezték az elmeorvosi vizsgálatát.

 

Vélemény, hozzászólás?