Csúsznak a kanizsai beruházások, pedig van rá keret

Orbán Viktor október 2-án a saját ügyében, a saját kezdeményezésére, a saját szabályai szerint indított népszavazáson szenvedett vitathatatlan vereséget. Ráadásul közben az is kiderült hivatalos forrásból, hogy Orbán Viktor februárban megszavazta a migránsok Európai Unión belüli mielőbbi áthelyezéséről szóló következtetést – mondta Horváth Jácint a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Nagykanizsán.

nagykanizsa-horvath-jacint-dk

(Horváth Jácint. Fotó: Facebook)

Mivel a népszavazás érvénytelen lett, a Fidesz által a kampányra költött 15-20 milliárd forint közpénz kidobott pénzek bizonyult. Ez választókerületenként 150-200 millió Ft, ami a nagykanizsai idei intézményfelújítási keret háromszorosa.

Köszönjük azoknak, akik nem dőltek be a hazug, mindent elöntő kormánypropagandának, és nem vettek részt a kormány és a Fidesz népszavazásnak hazudott közvéleménykutatásában, ők Európa mellett szavaztak. Kiderült az is, hogy Nagykanizsán jóval a megyei átlag alatti volt a részvétel, csak a választópolgárok mintegy 40%-a vett részt a népszavazáson. Ugyanannyian mentek el nemmel szavazni mint ahányan 2014-ben az országgyűlési választásokon a jobboldali jelöltekre (Fidesz, Jobbik) szavaztak – hangsúlyozta Horváth Jácint.

Ezt az alig több mint egyharmadot (39,4%) nevezi a kormány és a Fidesz új egységnek, erre az érvénytelen népszavazásra szeretne alaptörvényt módosítani, amit a DK bojkottálni fog.

“Felszólítjuk a város vezetését és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőt, hogy a figyelmet a valós, napi problémákról elterelő kampányt fejezzék be, és dolgozzanak végre a városért, és a térségért.
Dolgozzanak az intézmények felújításán, ami idén is csúszik, a kiskanizsai Principális-híd felújítása és a Múzeum tér kikötése sem valósul meg már az idei évben, pedig költségvetési források állnak ehhez rendelkezésre.

Közel másfél éve nem tudni semmit a beígért sportcsarnokról, uszodáról, a belváros rekonstrukció folytatásáról. Csak az ígéretek megszegéséről lehetett hallani, abban sajnos jól teljesített a kormány a kanizsaiak felé” – hangzott el a DK-s kanizsai sajtótájékoztatón.