Csingahegyi Napok

Szombaton az új szobor, II. András szobra felszentelésével, avatásával ér véget az idei, immár 8. alakalommal megrendezett Csingahegyi Napok program- és rendezvénysorozat. 
A homokkomáromi templomhoz vezető út legújabb alkotását egyben a Homokkomáromi Falunap keretében adják át.Tislér Zoltán birtokán a Csingahegyi Művész Műhely tagjai és vendégeik ismét felejthetetlen napokat ajándékoztak minden résztvevőnek és érdeklődőnek.
Mint a főszervező elmondta, ebben az esztendőben sem maradhatott ki a jó és nívós népzene, hívott falfestőt, szobrászt, kiskanizsai és palini bőrösöket, jelentkezett egy önkéntes résztvevő, hogy korongozna, Michalovics László hozta a gyönyörű fémmunkáit, ékszereit, a kiskanizsai óvónő, Keppel Julika pedig irányította a tradícionális mézeskalács-sütést. Készült egy festett, erdélyi faszobor is Sarkady művész úr keze alatt, s természetesen II. András szobra is a helyére került a többi király és magyar nagyság, büszkeségeink sorába. Az avatás: augusztus 16-án, szombaton 14 órakor.
Forrás: kiskanizsa.hu.

Vélemény, hozzászólás?