Cseresnyés: nem állt le a kanizsai sportcsarnok-építési projekt

A kósza – és rosszindulatú, vagy tudatlanságból fakadó – pletykák ellenére nem állt le a kanizsai sportcsarnok-építési projekt. „Mindössze” annyi történt, hogy az álmoknál is nagyobbat lép a város.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő a Kanizsa Újságnak adott interjújában arról is beszélt, az elmúlt években komoly fejlesztések történetek a városban, hiszen például utak s közművek újultak és újulnak meg 2 milliárd forint értékben, korszerűsítették, bővítették az óvodákat és a bölcsődéket, s mivel a régi betelt, új ipari park építése kezdődött.

A nagykanizsai uszoda és sportcsarnok látványtervei

A politikus emlékeztetett: Nagykanizsán az elmúlt években kétezerrel csökkent a munkanélküliek létszáma, illetve ezerrel emelkedett az új munkahelyek száma, ezért is van szükség új, beruházásokra alkalmas területekre. Most pedig – számos más fejlesztés mellett – a sportinfrastruktúra következik.

Az előkészítés azért is nyúlt ilyen hosszúra, mert időközben a város egy másik nagyon fontos sportfejlesztés helyszíne lett. A kormánydöntés alapján itt épül fel a nyugat-magyarországi velodrom, vagyis kerékpáros körpálya. Ehhez hasonló csak Debrecenben és Budapesten lesz.


A Kanizsa Újság teljes cikkét a bejegyzés alá linkeltük be.
Részletekért katt a fotóra.

Hamarosan kezdődik a sportcsarnok építése

A kósza – és rosszindulatú, vagy tudatlanságból fakadó – pletykák ellenére nem állt le a kanizsai sportcsarnok-építési projekt. „Mindössze” annyi történt, hogy az álmoknál is nagyobbat lép a város. Egy velodrom belülről. Hasonló lesz a kanizsai is (Fotó: magyarepitok.hu) Péter Árpád Cseresnyés Péter: Komplex, nemzetközi színvonalú sportbázis jön létre Kanizsán (Fotó: Gergely Szilárd) A sport- és rendezvénycsarnok látványterve.